Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Tigerbarben, en aktiv stimefisk (min 6 stk). De er ofte aggressive i antal mindre end fem og er kendte for at bide i lange finner. Tigerbarbe klarer sig bedst i blødt, let surt vand. Akvariet skal være godt oplyst med rigelig vegetation, ca. to tredjedele. En semi-aggressiv fisk danner en hakkeorden i stimen, som de kan udvide til andre fisk, hvilket giver dem et ry for at nippe i finnerne på andre fisk, især hvis de er såret eller såret. De anbefales derfor ikke til akvarier med langsommere, mere fredelige fisk såsom kampfisk, gourami, scalar og andre med lange, flydende finner. De fungerer dog godt med mange hurtige fisk, f.eks. Danio fisk (bl.a. zebrafisk), platyer og maller. Når de er i en stime på mindst 6, har de imidlertid en tendens til at bruge det meste af deres tid på at jage hinanden og lade andre fiskearter være i fred. De bor primært i midterste niveau. De er altædende og flager og granulat samt levende foder. De er relativt grådige med deres madforbrug og kan blive aggressive i fodringstiden.

Den unge fisk har en gulgrå krop med sorte lodrette striber. Den sølvkrop forvandles senere til en mørk rubinrød farve hos modne, avlsfisk. Hos hunnen er basis delen af ​​alle de lodrette finner sorte. Hanen er hele rygfinnen en dyb sort, gatfinnen sort rød og bækkenfinnerne er rødlige. Fiskene vokser til en maksimal længde på 6 til 8 centimeter, hvor hunnen er lidt længere end hanen.

Tigerbarben blev også brugt til at fremstille genetisk modificeret fisk solgt som GloFish (fluorescerende farve).

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Black_ruby_barb