Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Kønsbestemmelse af unge er umuligt, fordi disse fisk “vælger” deres køn, når de modnes. Når en pufferfisk begynder at blive en mand, udskilles han hormoner for at forhindre, at de andre puffere bliver mandlige. [Citation nødvendigt] Hvis to fisk dog begynder at modne til hanner på samme tid, vil man blive den dominerende han. Der er også en ryggekam, men den mangler særlig farvning, når den ikke er oprejst. Begge crests vises under fængsel, mens hanen cirkler kvinden. De vil også have mere gul farve.

Begge køn er primært gule med mørkegrøn til sort iriserende pletter på flankerne og rygoverfladen, men som med andre medlemmer af slægten ses seksuel dimorfisme hos modne fisk, hvor mænd er mere farverige end hunner. Hannerne kan også have en mørk strib i midten af ​​deres blegne mave og iriserende “øjenrynke” mønstre, som hunnerne ikke har. Hunnene er mere afrundede, har tendens til at være en smule større end hannerne og kan måske eller ikke vise mere små pletter mellem deres større mørke markeringer.

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Dwarf_pufferfish