Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Også kaldet Purple Emperor Tetra – Er en fredelig art, der ikke vil konkurrere godt med mere boisterous eller meget større tankkamerater. Det bør ideelt holdes sammen med andre sydamerikanske arter, der kan omfatte små tetras, blyantfisk, rugefisk, Apistogramma eller andre dværgcichlider og fredelige bunddeboere som Corydoras og Otocinclus. Det klarer sig også godt med mindre gouramis, rasboras og fredelige modhager.

Det har lidt af et ufortjent ry som en fin nipper. Selvom det bestemt er i stand til denne slags opførsel, har den kun en tendens til at udvise den, når den opbevares i utilstrækkeligt antal. Hvis en gruppe på et halvt dusin eller derover købes, er enhver aggression normalt begrænset til specifikke oplysninger. Selvom det ikke vokser særlig tæt, er det bestemt bedst, når det holdes som gruppe, og rivaliserende hanner vil vise deres bedste farver, når de vises på hinanden.

Hunnerne er langt mindre farverige og større i kropsform end hanner. De har også en overvejende rød fedtfinne, mens mænd er blå.