Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

C. auratus auratus har en langstrakt, holdig krop. Ikke alle har den velkendte lyse guldfarve. Vilde bestande varierer i farve fra guld til olivengrønt eller endda cremet hvidt. C. auratus auratus har en lang rygfinne med 15 til 21 stråler og en hård serrat-rygsøjle ved oprindelsen af ryg- og anale finner. Sidelinien er komplet med 25-31 skalaer i en lateral serie. C. auratus auratus kan skelnes fra andre asiatiske cyprinider ved tilstedeværelsen af en stiv, serrat rygsøjle ved oprindelsen af ryg- og anale finner. Asiatiske cyprinider har en stiv, ikke-serrat rygsøjle i denne position (Robison og Buchanan, 1988; Page og Burr, 1991). Hanens analfink er konkave, mens den på konen er konveks.

C. auratus auratus når ikke den store størrelse, der opnås med karper. Det vokser typisk til 120-220 mm SL, med et maksimum på 410 mm SL (Page og Burr, 1991). Den sædvanlige levetid er 6 til 7 år, med maksimalt 30 år registreret (Robison og Buchanan, 1988).

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish