Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Det er et meget godt valg for samfundets akvarium, da det er en hårdfør, flot og fredelig fisk. De kan med held opbevares sammen med andre små, fredelige akvariefisk som livebearers, danios og tetras. Det ses undertiden i butikkerne som en albino-form, skønt det svarer til andre albino corys (se C. aeneus albino-formen). Den vokser til ca. 7,5 cm og opdrættes let derhjemme.

Disse fisk har følsomme barbeller, og man skal have det rette underlag til dem. For at holde deres barbell (whiskers) i den bedste stand kræver man det fine grus, der ligner groft salt. Dette fås i hvidt og brunt, begge ser godt ud. Pas på, at yngel er vanskelige at få øje på det brune grus. Grus med skarpe kanter vil skære deres barbell (indtil de er væk). Deres barbeller er vigtige for at finde mad og bør forblive sunde.

Disse fisk foretrækker en beplantet tank med temperaturer mellem 60 og 75 ° Fahrenheit (20 – 24 ° Celsius), selvom de kan tage lavere temperaturer end dette. Deres høje temperaturtolerance virker dårlig, og 30 ° C (85 ° F) er den højeste sikre temperatur. De kan godt lide at narre på algerne, der vokser på flydende planter, men er ikke en specialiseret alger-spisende havkat. Belysningen må ikke være for lys og skjule steder, som f.eks. Trægulv er nødvendigt, da de gerne vil skjule sig for lyset i visse dele af dagen. Der bør også tilvejebringes stærkt beplantede områder, hvor lyset minimeres, da de kan lide mørkere områder på grund af deres bundfodrende natur.

Diæt skal være synkende pellets, alger, frosne og levende fødevarer, såsom blodorm eller daphnia. De kan også lejlighedsvis nyde blancheret spinat, som kan fastgøres til planter med en pind eller siden af ​​glasset med magnetiske klemmer. Man kan se, at de kaster sig til toppen af ​​tanken: det skyldes, at de kan bruge atmosfærisk ilt til at supplere, hvad deres gæller ekstraherer fra vandet. De vil gøre dette hyppigere, når vandkvaliteten begynder at forringes, og derfor bør man være opmærksom på denne indikation.

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Corydoras_paleatus