Nu er grillsæsonen startet og både du og din firbenede ven elsker nok majskolber spækket med smør og salt, som i sig selv ikke er særlig sundt. Det du skal passe rigtig meget på er selve kolben, den kan nemlig ikke fordøjes i hundens mave og kan derfor sætte sig fast i tarmsystemet.

Og det er lige hvad der skete for en af vores søde og rare hundeejere, som var lige ved at miste sin hund i weekenden, da den ikke kunne komme af med sin afføring og var så berørt af det, at de klogt nok vælger at gå til deres dyrlæge.

Dyrlægen mener, at der nok sidder et stykke bold eller andet fast et sted som dannede en prop – og det havde han også ret i.  Uanset hvad ender denne historie heldigvis lykkeligt.

De var heldige det ikke endte i en operation, som nemt kan ske, når ens hund har spist majskolber. For det heldige sker, da de skal til at gå fra dyrlægen, ejeren løfter sin hund fra dyrlægens bordet og ned på gulvet. Og her kommer der et sådan tryk på hundens store og oppustede mave fra løftet og det skulle vise sig at være nok i dette tilfælde, da der nu sprøjtede brunt ildelugtende vand ud af numsen på hunden, og ja et stykke majskolbe.

Herefter fik hunden det hurtigt godt igen. Lægen fortalte at nu da det var grillsæson, vidste de at der kom mange med hunde med forstoppelse pga ufordøjelige majskolber, så hvis du gerne vil give din hund majs, så husk at skær dem af kolben og smid den ud (hvis din hund har tendens til at æde fra din skraldespand, husk da at smide det ud, et sted hunden ikke kan komme til majskolberne) – det kan være dødsens farligt at give dem hele kolben. 

For som denne historie fortæller, så skal der ikke meget til, det var faktisk kun en lille skive majskolbe der havde sat sig fast i hundens tarmsystem, så nej heller ikke bare give hunden en lille smule – det kan gå galt og der er så mange andre ting gode ting man kan give sin hund 🙂

Som får mig til at tænke på – har du set vores godbidder på Vetboxen.dk ?

Klik her for at se vores godbidder 😉

Med venlig hilsen

Katja N-Masters

Vetboxen.dk  – det dyrlægerne anbefaler – til nettets bedste priser