Hunde kan ligesom mennesker blive solskoldede. Især hunde med meget lys pels, kort pels og nybørstede hunde er udsatte. Snuden og ørerne er især udsatte. Hold hunden indenfor, når solen brænder allermest. Smør evt. solcreme med høj faktor på hundens ører for at beskytte mod solskoldning.

 

Solstik
Alle slags hunde er i risiko for solstik i varmt vejr, men de meget unge, de ældre og de kortnæsede racer er mest udsatte. Det giver åndenød, og kan i værste fald resultere i kollaps. Det kræver et akut besøg hos dyrlægen. For at undgå det skal hunden have adgang til masser af friskt vand og skygge. Undgå at motionere din hund, når det er varmest. Hold øje med hundens indtag af mad. Varme temperaturer gør hunden inaktiv, og så har den ikke brug for ligeså meget mad. Får den vådfoder vil det være en god idé at skifte over til tørfoder, da vådfoderet ellers vil tiltrække fluer i det varme vejr. En rigtig god måde at give hunden motion og samtidig køle den ned er vand. Svømmebasin, søer og strande er perfekte steder for en hund på en sommervarm dag. Hvis den svømmer i klorholdigt vand er det dog vigtigt at få skyllet kloret ud af pelsen. Sørg altid for at have rigeligt vand med på en tur.

Vetboxen.dk har vandflasker med drikketrug, som kan klappes sammen. Tænk også over, at asfalt kan blive meget varmt om sommeren. Vær påpasselig med at lade hunden gå direkte på mørk asfalt.

Se drikke dunke man kan have med sig her

Med venlig hilsen 
Vetboxen.dk