Katte, der opholder sig udendørs, får ofte lopper. Når katte har fået lopper, kan det være svært at kommer af med dem – det skyldes, at loppe æg, larver og kokoner kan overleve andre steder, f.eks. i sofaen eller gulvtæppet. Der vil typisk være mange loppe æg på de områder, hvor katten sover. Behandling af katte for lopper bør derfor suppleres med en grundig rengøring/støvsugning.

Moderne loppemidler gør det nemt at slippe af med skadedyrene, men det kan være nødvendigt at behandle katte for lopper flere gange, før de er helt væk. De “løsgående” loppe æg kan nemlig overleve i lang tid afhængig af temperatur og luftfugtighed. Find loppemidler her

Er du i tvivl om, hvordan du skal behandle katte mod lopper, er du meget velkommen til at kontakte os på info@foderboxen.dk eller på telefon 4461 2100.

Frontline – anbefalet af dyrlæger
foderboxen.dk fører bl.a. Frontline, der også anbefales af dyrlæger som et af de bedste midler mod katte lopper. Frontline kan bruges mod lopper på både katte og hunde, og midlet virker også mod flåter. Frontline består af fipronil, som dræber de voksne lopper, samt methoprene, som dræber larverne. Frontline befrier altså med det samme katte for loppeplagen og beskytter i 30 dage mod nye angreb.

Find frontline til katte her

Diagnosen lopper
Loppebid forårsager kløe, og når katte klør sig med bagbenet, er det ofte et sikkert tegn på lopper. Med en kam kan man nemt se de blodsugende kræ: Hvis ikke man finder levende lopper, når man kæmmer over en ren og lys overflade, vil man finde loppeekskrementer.

Lopper skal bekæmpes, fordi deres bid er stærkt generende for katte og hunde – og i nogle tilfælde mennesker. Katte risikerer at udvikle allergi over for loppebid, hvilket kan udvikle sig til alvorlige hudsygdomme og andre helbredsmæssige problemer.

Hvordan behandles katte mod lopper?
Det kan være en udfordring at behandle katte for lopper. Få evt. én til at hjælpe med at holde katten, så du kan påføre loppemidlet mellem dyrets skulderblade. Det er vigtigt, at midlet kommer i kontakt med huden og ikke kun pelsen.

Hvis der både bor katte og hunde i hjemmet, bør også hunden behandles mod lopper. Vi fører midler mod lopper til både katte og hunde. Kemisk er produkterne meget ens, men der er forskel på mængderne af de forskellige indholdsstoffer.

Find loppemidler her