Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

White Cloud Mountain minnows betragtes som god fisk for begyndere, da de er yderst tilgivende med hensyn til akvarietemperatur og vandkvalitet. Standard flage- eller pelletsmad accepteres let. De sælges ofte som ideel “startfisk” til cykling af et nyt akvarium, men denne proces kan være stressende eller endda dødelig, og det tilrådes at introducere fisken en allerede cyklet tank. De skubber fisk og føler sig mest behagelige i en gruppe på mindst fem. Et individ af disse ærker, der holdes alene, kan blive sky og miste sin lyse farve. Hvide skyer er generelt fredelige og glade for at eksistere sammen med andre fisk, så længe de ikke er anbragt i en tank med større fisk, der måske spiser dem. Grønne er normalt svømmere på øverste eller mellemerste niveau og svømmer sjældent tæt på bunden af ​​en tank. En typisk levetid kan vare i fem år eller længere. [6]

Selvom det nominelle temperaturområde for arten i naturen er 18–22 ° C (64–72 ° F), kan det overleve vandtemperaturer ned til 5 ° C (41 ° F). [7] Dette gør det til en ideel fisk til opbevaring i et uopvarmet akvarium i kolde klimaer. Faktisk er hvide skyer mere aktive og sundere, når de holdes ved temperaturer lavere end dem, hvor de fleste tropiske tanke holdes. Vandhårdhed (dH) skal være fra 5 til 19, og pH-niveauerne skal være mellem 6,0 og 8,0. Akvariet skal også have en top. Det er kendt, at hvide skyer hopper ud i sjældne tilfælde.

“Meteor Minnow” sort
I løbet af 1940’erne og 1950’erne erhvervede White Cloud Mountain-ørne kælenavnet “Poor Man’s Neon Tetra”, fordi de var meget mere overkommelige i pris end de farverige og derefter dyre neon-tetras. [8]

To varianter er almindeligt tilgængelige: “Golden Cloud” og den længere finnede “Meteor Minnow”, der også kan være guld. Golden Cloud er en relativt ny sort sammenlignet med Meteor Minnow. Meteor Minnow optrådte først i 1950’erne i Perth, Western Australia og Golden Cloud i 1990’erne. Indavl af gyldne skyer har resulteret i “Blonde” skyer, lysegule prøver, der ligner farve som blonde guppies og “Pink Clouds”, kødfarveprøver, som stadig mangler yderligere pigmentering, bortset fra de røde på finnerne.

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/White_Cloud_Mountain_minnow