Sommer månederne er godt igang, temperaturerne er steget. Mens alle går udenfor for, at nyde det smukke vejr, bliver vores husdyrs behov undertiden glemt. Mens de faktisk kan have brug for ekstra opmærksomhed i løbet af denne tid. Hvert år er der en række tilfælde af hunde, der dør af overophedning.
 
Hvad er varme stress?
Varmestress for hunde er en tilstand, der får dem til ikke, at kunne kontrollere deres kropstemperatur på grund af høje temperaturer kombineret med luftfugtighed. Overophedningen skyldes, at hunde ikke kan svede gennem deres hud som mennesker kan, hvilket betyder at de ikke kan komme af med overskydende varme. Den normale kropstemperatur for en hund er omkring 38 – 39 grader Celcius. Når kropstemperaturen stiger over 40,5 grader Celcius, er hundens sundhed i fare.
 
Hvad er virkningerne af varme stress?
I et forsøg på at genoprette kroppen til en normal temperatur, forsøger kroppen at øge varmeeffekten ved, at tvinge en hurtigere blodcirkulation. Hjertefrekvensen går op, hvilket gør hjertet hårdere. Hunden begynder at svede (gennem trædepuderne) og trækker vejret hurtigere.
 
Overophedning kan få alvorlige, undertiden endda dødelige konsekvenser for en hund. De kan lide af kramper i kroppen (i musklerne), de går rundt dvaske og forvirrede, kan endda kaste op og have diarré og i nogle tilfælde en mørk rød / lilla tunge. Hunden kan også være meget svag, hvilket sker, når der ikke er tilstrækkelig blodgennemstrømning til hjernen. I de værste tilfælde kan hunden få et hedeslag, der kan have døden til følge.
 
Hvordan kan du behandle din hund, når den lider af varme stress?
Når din hund lider af et hedeslag, er det af afgørende betydning, at du fjerner hunden fra varmen øjeblikkeligt, bær den til et køligt, ventileret rum og placer hunden på en kølig overflade. Prøv gradvist at sænke hundens kropstemperatur – hæld IKKE en spand vand over din hund, da dette vil være en for hurtig afkøling. Hovedet afkøles gradvist, så hjernen ikke overophedes og  hundens vejrtrækning forbedres. Tilbyd hunden vand, lige så meget den gider drikke, måske endda med noget opløst salt i.
 
Hvordan kan du undgå, at din hund får varme stress?
Det er selvfølgelig altid bedre at undgå varme stress. Sørg for, at hunden altid har nok koldt vand. Det er også vigtigt ,at holde hundens krop afkølet. Særlige kølemåtter som  den fra trixie sikrer, at din hund altid har et køligt sted at hvile. Den specielle gel i måtten sikrer, at denne måtte altid er kølig, selv på de varmeste dage. Og med produkter som Chuckit Hydro Squeeze Ball & Chuckit Hydro Squeeze Bumper, kan din hund nyde det varme vejr, lige så meget som dig selv!

Hvis ikke du har en hund og derfor ikke rigtig kan bruge dette til noget, så er der heldigvis 1000vis af andre produkter på Vetboxen.dk, se de mange produkter her, eller gå direkte til Kat, Hund, Gnaver, Fugl eller andre dyr.