Når det kommer til foder til hunde med en nyresygdom, så kræver det at man ser nærmere på, hvad hunden bliver fodret med, herunder også de godbidder man giver sin hund. Godbidder bør altid være en lille del af en hunds kost – det gælder også hunde der ikke har en nyresygdom.

Det betyder også at de mange måske ikke ser godbidder som noget særligt problem, men det er ikke helt rigtigt. Så selvom godbidder kun skal være en meget lille del af en hund og særligt hunde med lidelser som nyresygdomme, så skal man være meget opmærksom på hvad man giver dem.

Nemme hjemmelavet godbidder til hunde med nyresygdomme

Hunde med nyresygdomme vil få en special diæt fra Hill’s Prescription Diet eller Specific og begge har dåsemad, som man nemt kan mixe sammen med lidt af den tørfoder og bage det. Det giver nogle lækre godbidder, som smager og som vil have samme fordele som hundens normale foder.

De færdige godbidder skal opbevares i en lukket pose eller anden beholder i køleskabet, så de ikke bliver dårlige.

Se video om hvordan man laver nogle gode hjemmelavet godbidder her

 

Hjemmelavede godbidder til hunde med nyreproblemer

Der findes meget få godbidder som er fremstillet til hunde med nyreproblemer, der er dog nogle som du kan finde her (Godbidder til hunde med en nyre sygdom) og hvis ikke disse smager hunden, så er en af de vigtige ting man skal gå op i fosfor indtaget og derfor skal man gå efter godbidder som indeholder meget lidt fosfor.

Så man kan godt give sin hund godbidder også selvom den har en nyresygdom, man skal dog altid være ekstra opmærksom og snakke med sin dyrlæge løbene.

Kig efter behandler med lavere fosforniveauer. At begrænse fosforindtaget til en hund med nyresygdom er vigtigt for at bremse nedbrydningen af ​​nyrehelsen. Lavere kaliumniveauer er også vigtige, da både kalium og fosfor akkumuleres i nyrerne, når de ikke fungerer korrekt.

Mens behandler har mindre effekt end daglig kost på en hund med nedsat nyrefunktion, er det stadig vigtigt at give behandler, der har mindst mulig virkning. Behandlinger kan stadig nydes som særlige belønninger for svækkede hunde.