Er du én af de mange danskere, der overvejer at anskaffe dig en ny bedste ven med fire ben og en logrende hale? Så er du ikke alene, og der er rigtig mange gode grunde til at få en hund. Hundeejere er nemlig både gladere, tryggere og sundere.

Hundeejere har mindre risiko for allergi

Det er desværre en gammel skrøne, at hunde øger chancen for allergi. Langt de fleste studier er enige om det komplet modsatte. Har du hund i familien, når du får børn, har børnene væsentligt mindre chance for at udvikle allergi senere i livet end børn i hjem uden hund.

Hundeejere får mere motion og frisk luft

En hund skal luftes, motioneres og stimuleres – og det kan den ikke klare uden sin bedste ven: Dig. Når en hund skal luftes minimum 3 gange dagligt, betyder det altså, at du også kommer til at gå eller løbe 3 gange dagligt.

Hundeejere har et bedre mentalt helbred

Det er ikke kun det fysiske helbred, der bliver bedre af at have hund. Også det mentale helbred vinder på flere parametre. Et studie fra Journal of Personality and Social Psychology viser nemlig, at hundeejere generelt er mere veltilpasse, gladere og sundere end folk uden hund.

Hundeejere griner mere

En undersøgelse i Society & Animals fra 2015 viser, at hundeejere i gennemsnit griner og ler mere end folk uden hund. Årsagen kan være, at hunde gør os glade bare ved deres selskab, og at de gør sjove og skøre ting, der bringer smil på læben. Latter får os til at leve længere, så det er bestemt en god grund til at få en hund.

Hundeejere er mere sociale

Hunde er både søde og sjove, og som regel elsker de andre mennesker og hunde. Det er ikke kun i hundeparker og hundeskove, at du kommer til at snakke med andre hundeejere. Det er også, når du møder andre hundeejere, der lufter deres hunde, eller når et barn med det største smil på læben spørger om lov til at klappe din hund.

Hundeejere har et bedre selvværd

En hund er noget af det mest trofaste, du kan forestille dig. Det er en ven, der altid venter på dig med en logrende hale og giver dig kærlighed og omsorg. Derfor er det ikke svært at forestille sig, at en hund også giver et bedre selvværd. Det er forskningen enig i. Et studie af American Psychological Association fra 2001 viser, at hundeejere hurtigt får et højere selvværd end folk uden hund.

Hundeejere føler større tryghed

En anden ting, der blev påvist i studiet af American Psychological Association er, at folk med hund er mindre bange for kriminalitet som f.eks. indbrud og røveri. Gøen fra en hund har typisk en afskrækkende effekt på ubudne gæster, så der er god grund til at føle sig mere tryg.

Hundeejere er gladere

Har du før haft hund, ved du, at de bringer en helt bestemt glæde til familien. Faktisk bliver de lynhurtigt et integreret familiemedlem med faste rutiner og sære vaner. Du knytter dig til din hund og skaber en relation fyldt med kærlighed. Et studie fra Azabu University i Japan viser, at du som hundeejer frigiver hormonet oxytocin, som også er kendt som kærlighedshormonet, når du interagerer med din hund. Det er det samme hormon, der frigives i kroppen, når du kysser din kæreste eller krammer dine børn.

Hundeejere er mindre ensomme

Din hund er der, når du står op, når du kommer hjem fra arbejde, og når du vågner med mareridt om natten. Især for dig, der bor alene, vil du opleve en mindre følelse af ensomhed, da der konstant er liv i hjemmet med en hund. Der er én at putte med i sofaen søndag aften og én at tage på stranden med, når vejret er godt.

Hundeejere keder sig mindre

Med en hund er der altid noget at lave – også selvom din kæreste er på arbejde, børnene er i skole, og din bedste veninde er på ferie. Gå en tur i skoven, svøm ved stranden eller mød andre hundeejere i pakken. Det kan også være sjovt bare at øve kommandoer eller at kaste pind i haven. Ligeledes har dine børn altid noget at lave og én at lege med, hvis kreativiteten svigter.

En hund er for livet

Som du kan se, er der rigtig mange gode grunde til at få en hund. Men der er også mange ting at overveje. En hund bør ikke være et impulskøb. Afhængigt af racen kan hunde med den rette pasning og det rette hundefoder blive mellem 10 og 20 år, og det er dermed en anskaffelse, der varer ved i mange år. Du finder hurtigt ud af, at du bliver din hunds et og alt, og du bør ikke bare købe en hund for at skaffe dig af med den, når den bliver kedelig. Brug i stedet tid på at finde den race hund, der passer bedst ind i din familie i forhold til behov for motion og stimuli, pelspleje og personlighed.