Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Skal ideelt set opbevares i en stærkt plantet akvarie, helst med et mørkt substrat og nogle pletter af flydende vegetation, som fisken vil tilbøjelige til at samle, da de bruger næsten hele deres tid på eller mod overfladen. Drivvedgrene og tørret bladkuld kan også tilsættes, sidstnævnte i særdeleshed drivende etablering af mikrokolonier, idet nedbrydning forekommer.

I akvariet
Den marmorerede øksefiskfisk er almindelig i akvarieindustrien. Som de fleste amazoniske fisk foretrækker arten blødere, surt vand. Som med de fleste karaciner er de omnivorer (kødædende). Hatchets har en tendens til at være genert fisk og er let skræmt af større eller hurtigt bevægende fisk, så de er kun egnede til meget fredelige samfund eller artsfæller. Den marmorerede øksefisk holdes normalt i små akvarier. Det er nødvendigt, at akvarier med disse fisk har tæt låg/top, da de kan hoppe ud, når de er forskrækket. Marmoreret rugefisk er ægspredere og er opdrættet i akvariehobbyen.

Camouflage
Marmoreret øksefisk er tilpasset livet i de amazoniske floder, da de ligner et dødt blad, der flyder sidelæns på overfladen af ​​en vandmasse. Denne camouflage beskytter dem mod potentielle rovdyr, der muligvis lurer i vandet. Deres marmorlignende mønster har de for at give en illusion af lysstråler, der bryder vandoverfladen og reflekterer på det portrætterede blad. Fisken i sig selv bevæger sig ikke meget og lader bølger og strømme rykke dem, men med lejlighedsvis korte rykninger. Dette gentager den måde, hvorpå et blad ville blive sprængt rundt eller ført væk af tidevandet eller en strøm. Linjen, der løber fra dets øje, til halen, antages at replikere et blads midte (midvein).

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Marbled_hatchetfish