Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Boraras brigittae er en art af strålefinnet fisk i slægten Boraras, også kendt som chili rasboras eller myg rasboras, er en meget lille fiskeart, der oprindeligt er fra i sumperne i det sydvestlige Borneo, Indonesien.

Disse fisk vokser op til en maksimal størrelse på 20 mm og er derfor kategoriseret som en Nano Fish blandt akvariumhobbyister. På grund af deres ekstremt lille størrelse betragtes de som et dårligt valg for hobby akvarier, men ville være ideelle sammen med rejer i små tanke på grund af deres fredelige og skyholdige natur. Dette er også skolefisk, der foretrækker at opbevares i en gruppe på 8 eller mere i et akvarium.

Hunnerne i denne art viser sig at have runde maver og lettere farve sammenlignet med de mandlige kolleger. Mens mændene er farverige og attraktive, er de mindre i størrelse sammenlignet med hunnerne i denne art.

Disse fisk foretrækker en akvarie opsætning, der ligner deres naturlige levesteder og kan leve op til 8 år, hvis de er ordentligt plejet.