Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Ancistrus-arter viser alle de typiske træk ved Loricariidae. Dette inkluderer et legeme, der er dækket af benplader og en ventral sugemund. Det træk, der oftest er forbundet med slægten, er de skægget/kødfulde tentakler, der findes på hovedet hos voksne hanner; hunner kan have skæg/tentakler langs snuten, men de er mindre, og de mangler tentakler på hovedet. Tentakler, tentakler, der er direkte forbundet med odontoder, udvikler sig på pectoral finn rygsøjlen hos hannerne af nogle arter. Hannerne har også evertible kinderodontoder, som er mindre udviklede eller fraværende hos kvinder. De mangler også odontoder langs snuden. I sammenligning med en typisk loricariid (pleco) er en bristlenose typisk kortere (4-6 inches eller 15 cm eller mindre), mere flad og fladere med et relativt bredere hoved. Farve er typisk flekkebrun, grå eller sort. Små hvide eller gule pletter er almindelige. I modsætning til mange andre loricariid ‘plecos’ (hvoraf mange regelmæssigt overstiger en fod i fangenskab), overstiger bristlenose plecos normalt ikke 6 inches i længden; de kan således opbevares i relativt små tanke, hvilket bidrager til deres popularitet i akvariehobbyen.

Ancistrus-arter er usædvanlige blandt hvirveldyr ved at have et X0-sexbestemmelsessystem, som er den fremherskende metode i mange linjer med leddyr, men er meget sjælden andre steder i dyreriget.

Læs mere her:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ancistrus