Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Specielt små stammer er velegnede til opbevaring i et akvarium. Imidlertid er denne fisk ikke så let at holde som sejlfisk molly, let sagt P. sphenops (sort molly). De har brug for rummelige tanke med godt luftet, let brakvand [3] vand for at trives. De er i stand til at modstå højere temperaturer end de fleste kæledyr fisk. Selvom de kan overleve over 30 ° C i længere tid, hvis andre forhold er gode, bør temperaturerne holdes mellem 25 og 30 ° C. Direkte sollys og rigelig forsyning med plantemat, såsom salat, ærter eller visse alger, er nødvendige for at opnå et optimalt helbred; i subtropiske områder kan de holdes udenfor i uopvarmede tanke om sommeren; i tempererede zoner kan backupopvarmning være nødvendig. Denne stamme af molly kan også opbevares i saltvandstanker og giver oprydningsopgaver for tanken. For at overføre en molly til saltvand er justeringstid nødvendig. øg saltindholdet, så det passer til revtanken over en periode på tre timer.

De avles som andre bløddyr; i tråd med deres generelle krav er dette noget vanskeligere end hos beslægtede arter. Det er især svært at få mænd til at dyrke deres spektakulære finner. Professionelle opdrættere adskiller ofte hanner og hunner om vinteren, så de er ivrige efter at avle om foråret. Unge kan derefter, når det tillader klima, vokse i rummelige udendørs bassiner om sommeren.

Som andre Poecilia er de tilbøjelige til hybridisering med deres pårørende. Ikke sjældent forsøges kryds med sejlsneglen for at avle en hårdere fisk. Dette er generelt ikke særlig vellykket og bør ikke forsøges, da renrasede Yucatan-bløddyr ofte er svære at finde, og hybrider vil ikke have så massive rygfinner som disse. Flere farvevarianter er også tilgængelige; disse opnår normalt ikke den store størrelse af fisk af vild type og kan være blevet krydset med P. latipinna.

Bemærkninger: Føder levende unger. Livlig og fredelig fisk, hvor hannerne dog kan finde på at jage hunnerne engang imellem. Trives bedst I et større akvarie med salt I vandet.

Kræver desuden regelmæssige vandskift. Findes efterhånden i en del farvevariationer. Hannerne er meget flotte når de viser sig overfor hunnerne, køb derfor altid flere hunner end hanner. Meget nysgerrig og svømmer en stor del af tiden ved frontglasset.

Latinsk navn: Poecilia velifera (Sejlfinne Molly)
Max størrelse: 16 cm
Temperatur: 25 – 28 °C
PH tolerance: 7.0 – 8.0
Levetid: Ca 6 år.
Foder: Altædende, men kræver grøntfoder. Spiser alger

Læs mere her:

https://en.wikipedia.org/wiki/Poecilia_velifera