Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Perle danio (Danio albolineatus) er en tropisk fisk, der tilhører minnow-familien Cyprinidae. [2] Denne fisk har sin oprindelse i Sumatra, Myanmar og Thailand og findes undertiden i akvarier af fiskeholdende hobbyister. Den vokser til en maksimal længde på 6,5 cm og lever i cirka fem år. Fiskene kan have en brungul, lyserød eller en sølvkrop og to lysegule / hvide eller blå / røde striber. Det har et iriserende look. Den kvindelige fisk har to par barbell. [3]

I naturen findes perle danio langs overfladen af ​​små, klare floder og bjergstrømme. De lever i et tropisk klima med vand med en pH-værdi på 6,0 – 8,0, en vandhårdhed på op til 5 – 19 dGH og et temperaturområde på 20–25 ° C. Deres diæt består for det meste af eksogene insekter og dyreplankton. Perle danio er et æglager. Gyldne sorter ses ofte i butikker; disse er i virkeligheden semi-albino fisk. [4] Den blå-rødstrimmel danio (D. a. Var. Pulcher) og Kedah danio (D. a. Var. Tweediei) blev betragtet som forskellige, men de fleste taxonomiske myndigheder anser dem for at være sorter af perle danio.

 

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_danio