Vidste du at..
Hunde fødes uden tænder? Efter ca. 3-4 uger begynder mælketænderne at bryde frem. Hunden får i alt 28 Mælketænder, og dette gælder som hovedregel alle hundracer, også de små hunde, det er derfor de ofte har “pladsproblemer” i munden. Hunde har to sæt tænder ligesom os, først får de et sæt mælketænder og derefter et sæt “voksen” tænder.

Når hunden er 12 uger begynder den at tabe sine mælketænder, der erstattes af blivende tænder, de meget kløende gummer bliver ved til de er ca 24 uger gamle, hvor de nu har ca 42 “voksen” tænder. Hvis hunden mister eller knækker en tand af, kommer der ikke en ny.

Så pas godt på hundens bisser, ligesom du passer på dine egne!

Foder til din hvalp
Hvalpefoder er en vigtig del når vi snakker din hunds tænder. Det er vigtigt at kunne stole på, at det hvalpefoder, du tilbyder din hund er 100 % i orden. Det har stor betydning, at det hvalpefoder du anvender er fremstillet på gode råvarer, hvalpe har brug for gode råvarer så de kan få energi til deres hurtigtvoksende kroppe. Der findes et hav af foder til hvalpe på markedet og de fleste lever op til lovens minimumskrav. Kigger man på indholdet er kvaliteten af råvarerne dog tit meget svingende. Følg linket og se listen over hvalpefoder vi anbefaler.
Du kan også kigge ind i én af vores mange butikker som er medlem i VetBoxen.dk. Når hunden så bliver større, er det nogle helt andre ting, den har brug for, så derfor skal der skiftes foder, når hun er udvokset.

Med venlig hilsen

Katja N-Masters Certificeret dyrehandler | Vetboxen.dk