Videnskabeligt navn: Acanthocercus Atricollis

Dansk navn: Blåhovedet agame

Levealder:

Udbredelse: Afrika

Lovgivning:

Giftighed:

Udseende
Hannerne har tendens til at være større end hunnerne.  De har et stort bredt hoved og en bred gul/grøn stribe, deres vigtigste farve på kroppen er grå/brun. Under yngletiden får agamerne et blåt hoved, ved fodring og på det varmeste tidspunkt af dagen. Hele kroppen kan i sjældne tilfælde blive blå, men det ses sjældent i fangeskab. En voksen han vil blive omkring de 35 cm.

Biologi

Når du vælger et terrarium, skal man huske at det er et semi trælevende dyr, så der skal både være gulv plads men også gode klatre muligheder. Et terrarium på L: 90, B: 45 og H: 60 cm vil passe fint til et individ. Hvis du skal holde en trio vil et terrarium på L: 120, B: 60 og H: 90 cm være passende. Der skal være masser af gemmesteder og tykke grene til klatre muligheder.

De skal have UVB og varme, der skal i den varme ende være omkring 37 grader. Alt varme slukkes om natten så temperaturen kan falde til de 20-22 grader. Dagslængden bør vare mellem 12-14 timer.

Luftfugtigheden bør ligge på de 65% i den ene ende, så det anbefales at dusche 2-3 gange dagligt i den ene ende af terrariet.

Det er muligt at have flere hanner, men der vil kunne være en dominerende han som leder flokken.

Foder
Blåhovedet agame spiser alt hvad de kan gabe over. De spiser kun animalsk så det er vigtigt at variere kosten. Gode insekter for dem er græshopper, fårekyllinger, Dubai kakerlakker, og som en godbid kan den få voksmøl eller melorme. Den skal ikke have melorme hver dag, da det er ekstremt fedende.

Sygdomstegn

Andet
Du vil hurtigt se at din agame vil finde en plet den specielt vil ligge på. Hannerne tager som regel det bedste sted. De vælger et højt varmt område hvor den kan holde øje med de andre agamer.

De fleste man vil finde til salg vil være vildt fangede.

Med venlig hilsen
Foderboxen.dk