Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Corydoras panda foretrækker køligere end normalt vand sammenlignet med mange andre populære tropiske fiskearter. På grund af dette skal de, der holder C. panda i samfundets akvariumsindstilling vælge tankmedlemmer, der deler dens præference for køligere temperaturer på omkring 20 ° C (68 ° F) til 25 ° C (77 ° F). [2] I betragtning af renselsen af ​​fiskens oprindelige farvande er nøje opmærksomhed på vandkvaliteten i akvariet betydeligt mere vigtig for denne fisk end for de mere dominerede Corydoras-arter såsom C. paleatus eller C. aeneus. Derudover er nøje opmærksomhed på renheden af ​​akvariets underlag et must, da fiskene er intolerante over for dårligt vedligeholdelse af akvarium i dette område og bukker under for stress og sygdom hurtigt, hvis deres akvarier ikke holdes til en høj standard. På trods af dette forbliver arten meget populær blandt akvarister på grund af fiskens udseende og dens livlige, livlige opførsel i et godt planlagt akvarium.

Foto af Corydoras panda, i et samfundssæt med akvarium.
Som mange andre Corydoras-arter er panda-havkatten en meget gregarious fisk, og til fælles med flere andre mindre Corydoras-arter såsom C. habrosus og C. pygmaeus, manifesterer et klart behov for adskillige ledsagere af sin egen art for at trives, og kan således beskrives som mere avowedly social end nogle af de større medlemmer af slægten. Mindst otte individer bør huse i det samme akvarium, og hvis pladsen tillader det, bør dette antal revideres opad, da fisken udviser en meget bestemt præference for gruppering sammen med andre af dens arter. De forbinder sig også let med klovnen og skolen sammen i strømme, hvor der mangler tilstrækkeligt antal af deres egne arter.

Et akvarium til denne art skal være godt møbleret, ideelt med en blanding af levende akvatiske planter og solide møbler, der giver huler, beskyttede områder og gemmer for at give fiskene sikkerhed. Flydende planter til at give yderligere områder med skygge er også velkomne af fiskene.

Som alle Corydoras-arter lever fiskene primært af dyrestoffer. Akvaristen tilrådes imidlertid, at den traditionelle anvendelse af Corydoras-havkat som formodet ‘skurfangere’ i et akvariums indstilling vil være til skade for denne arts velbefindende – det kræver fødevarer af høj kvalitet til langtidsvedligeholdelse og en varieret diæt . Ideelt set skal fiskene gives levende fødevarer i det mindste med mellemrum og vil spise entusiastisk på sådanne genstande som Blodorm (larver fra Chironomus-mider), Daphnia, dyrket saltopræk (Atermia salina) og Tubifex-orme. Den sidste bør dog dyrkes for at minimere risikoen for at indføre patogene organismer i akvariet, da Tubifex lever under usanitære forhold i naturen. Frysetørret Tubifex kan være at foretrække, da risikoen for introduktion af sygdom elimineres. Flakefødevarer af høj kvalitet er også værdsat, især dem, der indeholder rejer eller andre lignende stoffer.

Levetiden for Corydoras-panda i akvariet er ikke systematisk bestemt, men i betragtning af levetiden for andre Corydoras-arter i akvariet er det rimeligt at antage, at velplejede prøver får en levetid på over ti år, og ofte i overskridelse af 15 år.

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Corydoras_panda