Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Slægten er velkendt blandt akvarister for sine mange prydarter. [11] De er godt egnede til akvarier med tropisk ferskvand, da de kommer godt overens med andre arter og slet ikke er aggressive. Corydoras er ganske sky og anbefales at opbevares i stimer på tre opad. Corys er for det meste bundfodere, så de bør tilbydes synkende pellets samt kosttilskud med levende og frosne fødevarer. Hvis der anvendes fladfødevarer, skal man passe på at forhindre, at al mad spises af hurtigere bevægende fisk på de højere niveauer af tanken.

De fleste corys foretrækker blødt, surt vand. De kan dog tolerere en lang række vandforhold, inklusive temperaturer, der er køligere end tropiske. De klarer sig ikke godt i fisketanke med høje nitratniveauer. Denne ion fører til infektion af barbellene, som vil forkorte og blive ubrugelige. Trækstængerne kan også påvirkes af konstant kontakt med et skarpt underlag. Det er mere sandsynligt, at de trives, hvis der er et åbent underlagsområde i bunden af ​​tanken, hvor de kan få undervandsfoder. Det er en myte, at salt ikke kan bruges på denne fiskeart som et middel til parasitemedicin. Salt kan tilsættes vandet i Corydoras-havkat for at fjerne fisken fra ich. Disse fisk er forholdsvis lette at holde, de er fredelige, hårdføre, aktive og underholdende. Lejlighedsvis kaster de sig ud til overfladen og holder deres snude over vandet et øjeblik for at tage et “åndedrag” af luft. Denne opførsel er helt normal og er ikke en indikation af, at der er noget galt med fisken. Hvis dette gøres i overskud, kan det dog indikere dårlige vandforhold.

Hvor undersøgt Corydoras sp. har vist sig at være dagligt og crepuskulært snarere end natligt, og aktiviteten kan endda toppe ved skumring. [12] Corydoras er meget gode valg for et samfundsakvarium og holdes bredt over hele verden. Deres levetid i akvariet er bemærkelsesværdig; C. aeneus siges at have levet 27 år i fangenskab og 20 år er ikke for usædvanligt.

Læs mere på: https://en.wikipedia.org/wiki/Corydoras