Hvis du vil læse mere om denne, skal du scanne QR koden, så kommer du til vores hjemmeside med mere information og links.

Den lilla nuance af disse tetras vil være mere synlig i et akvarium med flydende planter på overfladen og relativt dæmpet belysning. Hvis akvariet er for lyst, dominerer den gule farve. Kroppen er lang, slank og flad til ca. 3 inches ved modenhed. Ser man fra øjet til haleområdet, finder du en sort linje placeret i en blå stribe. Den sigede formede rygfinne sammen med brystfinnen og analfinnerne er gule. Hanen er større end hunnen, og hans analfinner er længere. Den mandlige kaudal er mere spidse end den kvindelige.

Kejsertetras er meget seksuelt dimorfe, og derfor kan mænd og kvinder ganske let adskilles fra hinanden. Der er adskillige måder at adskille en mandlig og kvindelig fra hinanden. Den mest pålidelige metode er at observere øjenfarve. Hannerne har metalliske blå øjne, mens hunnerne har metalliske grønne øjne. Hanen har også en treformet hale med den mediale sorte stribe, der normalt strækker sig ud over resten af ​​halen, mens denne median sorte stribe i hunnerne typisk kun når så langt som den klare del af halen. Dette er dog ikke altid den bedste indikator, da den tredje spids hos mænd undertiden kan nippes af i konkurrencer med tankkamerater, og mere dominerende hunner kan undertiden også vokse denne forlængelse af halen.

Bemærkninger: Stimefisk, og samtidigt pardannende. Vil forsvare sit territorie, uden dog at skade nogen. Fredelig og livlig, svømmer meget rundt og vil yngle hvis du har buskede planter. Kan godt lide rent vand.

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Nematobrycon_palmeri