Man skal ikke være bange for at købe et kaninbur, der er for stort – ved hjælp af indretning med hus, huler, hø og halm osv. kan kaninen altid få små trygge huler i et stort kaninbur. Omvendt kan et kaninbur sagtens blive for lille – kaninen har brug for plads at røre sig på. Kaniner fås i mange forskellige størrelser, fra dværgracer til kæmperacer, og hos foderboxen.dk finder du et kaninbur, der passer til alle størrelser.

Danmarks Kaninavlerforening anbefaler minimum en halv kvadratmeter kaninbur til en dværgkanin og halvanden kvadratmeter kaninbur til en kæmpekanin.

Vil du gerne holde hø og halm inde i dit kaninbur anbefaler vi et aftageligt forbræt på 10-20 cm.

Kaninbur ude eller inde
Et udendørs kaninbur har vandfaste plader, så fugten ikke ødelægger konstruktionen. Et indendørs kaninbord bør have en plastikbund, som beskytter gulvet eller bordet mod fugt. Der skal luftes ud i buret hver dag.

Fra Natura fører vi det klassiske kaninbur på ben, så buret kommer i børnehøjde, og voksne ikke skal bukke sig for langt ned, når buret skal rengøres. Det er nemt at samle og fås med alskens tilbehør, f.eks. løbegård og vinterovertræk. Om sommeren vil kaninen elske en løbegård i forbindelse med buret.

Check vores store udvalg af kaninbure ud her

Indretning af kaninbur
Et kaninbur kan indrettes på utallige måder, både inden- og udendørs. Til dit kaninbur har vi bl.a. toiletter, dvs. små plastikbeholdere, der er beregnet til at blive placeret i hjørnet. Placer toilettet i det hjørne som kaninen benytter til at tisse i – tag noget af det våde bundlag, som der er urin på i forvejen, og læg det i hjørnetoilettet.

Du kan også udstyre dit kaninbur med en lille hyggelig seng af lammeskind samt træhuse og borge med døre og vindue.

Find masser af udstyr til dit kaninbur her

Uden mad og drikke…
Meget foder og udstyr til kaniner kan bruges af andre gnavere, f.eks. marsvin. Fra Menu Vital har vi blandet foder til kaniner og marsvin. Der er tale om kvalitetsfoder med mange ingredienser så som korn, grøntsager, vitaminer og mineraler.

Til vand fører vi keramikskåle med forskellige motiver, og til grøntsager har vi specielle holdere, der ligesom vandbeholderne nemt kan monteres på dit kaninbur.

Find kæmpe udvalg af foder og drikkeskåle her