Hej,
jeg hedder Raphael, mit æg klækkede 22. maj 2014, og jeg var klar til at komme fra min avler 3 måneder senere (31.08.2014). Jeg er opkaldt af Foderboxen efter “The ninja turtles”, fordi jeg ligner en superhelt med min flotte røde maske synes de.    SEJT!!

Min art (Latin: amazona albifrons albifrons nana, engelsk: White-fronted amazon) er den mindste amazoneart blandt ca 30 amazonearter.  Der er 3 underarter til den hvidpandede amazone og det er meget forskelligt hvor meget den hvide pande ses, hos min underart er det cirklerne omkring øjnene der er mest tydelige, derfor bliver vi kaldt brilleaber eller jeg mener brilleamazoner ;-D  Vi bliver kun ca. 24-26 cm fra hoved til halespids og så vejer vi ca 240 gram som fuldvoksne.  Vi ved ikke selv hvor små vi er (siger Katja hun har læst det i en bog..???, øhm jeg er da ikke lille!!)  Vi er kendt for at være adrætte, eventyrlystne og meget nysgerrige og som de fleste amazone papegøjer er vi meget sociale både overfor mennesker samt andre fugle. Vi lever i gennemsnit 40 år.

Vi er ikke lige så gode til at efterligne menneskelyde/forme ord som andre amazoner er, men vi kan trods alt blive rimelig gode talere, vi kan efterligne op til 40 forskellige ord 🙂

I naturen er vi flokfugle og lever mest i flokke på 20 fugle, men kan også findes i flokke på flere hundreder fugle (også fugle fra andre arter findes i flokkene) i lande som Mexico og Costa Rica. Og så er vi brilleamazoner er kendt for at være mere stille end vores større artsfæller.

I naturen har vi vores reder i træ hulrum, og vi yngler normalt i foråret fra februar-juni/juli. Hunnen lægger normalt 3-4 æg hvide æg. Æggene inkuberes i omkring 26 dage, ungerne forlader reden i en alder af omkring 60 dage efter klækning. Et ynglepar kan ikke forventes at være gode til at yngle førend de er ca 5 år.

I naturen findes der kun 2 amazonearter der visuelt kan kønsbestemmes. Den ene er Amazona Xantholora, som sjældent ses i fangenskab. Den anden er mig, brilleamazonen. Hunner og hanner ligner hinanden, men hannen har en rød kant på vingen, som hunnen ikke har., og så har hannen lidt mere rødt markeret omkring øjnene

“Kan du se min røde kant på vingen?”

Vi spiser frugt som vindruer, æbler, frisk majs (ikke dåse) i skiver og solsikke og jordnødder som godbid (pas på fedende) og så papegøje/amazoneblandinger og pellets (60/40).

 

Foderboxen Aps
Katja N-Masters
Dyrehandleren