Ja Hunden og katten skal have det godt i julen, hvis altså  de kommer helskindet igennem julefristelsernes ædegilde…

I dette indlæg vil vi fremhæve de ting som man skal passe på. Der vil være mange flere og dem håber vi i vil hjælpe med at komme frem til, i kan skrive det i kommentarfeltet.

1) Julestjerner kan være farlig at æde for katte, derfor skal du være sikker på den ikke æder dem ved enten at se om kattegræs vil få den overtalt ellers lad simpelthen være med at have dem.

2) Chokolade er allevegne til jul, pas ekstra på hvor i lægger skåle med chokolade, dette kan give hunden mavekramper, dårlig mave samt opkast… Men det kan også ramme hjertefunktionen der i værste fald kan give hunden alvorlige hjerteproblemer.

3) Hvis du bager med gær, pas på hunden ikke æder dejen mens den hæver, hunden bliver nemlig fuld af at æde denne og får ondt i maven.

4) Julepynt er for nogle hunde og katte sjovt legetøj, pas ekstra på glas og metaljulepynten, da dette kan skade dit kæledyr, så den sjove leg kan ende i en tur på dyrehospitalet.

5) Andestegen er en lækker fristelse, men pas på hvor du stiller andefedtet og benene fra anden, for stiller du fedtet i en skål til afkøling et sted hunden kan æde det, vil det være alt for fedt for hunden og den kan få opkast og meget ondt i maven. Benene fra anden få dem helt ud af huset, så hunden ikke får stjålet dem fra fx skraldespanden.. Benene kan sætte sig fast i halsen.

Og så lige en gnaver info: mandler er livsfarlige for dyr, idet mange af dem indeholder blåsyre. Denne syre ophobes i kroppen og til sidst kan dette tage livet af fx hamsteret.

En god gaveidé til hunden, som du er sikker på ikke giver ondt i maven, kunne være en pose Hill’s Science Plan-foder, som er tilpasset din hunds race og alder.

Så tænk over hvad du stiller hvor i år, og så husk at have en fantastisk jul <3

Med venlig hilsen

Katja N-Masters | Certificeret Dyrehandler