specific diaets hund

  Hundefoder fra Specific Kattemad fra Specific
Klik her for hundefoder fra Specific Kommer snart

SPECIFIC Diætfoder til hunde

Specifics historie begynder i verdenshavene. Fisk er rig på protein og når den fanges og håndteres på den rigtige måde, så er fisk også en af de mest bæredygtige kilder til sundt og proteinrigt dyrefoder. Og SPECIFICTM ønsker at sætte sundhed og bæredygtighed på dagsordnen.

Essentielle fede syrer som Omega-3 og Omega-6 er, som navnet indikerer, livsnødvendige for hunden og katten. De er essentielle for opbygningen af cellemembraner (phospholipid membraner) i kroppen og er med til at sikre optaget af fedtopløselige vitaminer (Vit. A, D, K og E). Derudover er essentielle fede syrer med til at sikre produktionen af anti-inflammatoriske hormonlignende stoffer kaldet eicosanoider.
Essentielle fede syrer findes som Omega-6 (fra bla. solsikkeolie og hjulkroneolie) og som flerumættede Omega-3 ( EPA og DHA fra fiskeolie).

Omega-3 fra fiskeolie er en meget vigtig del af hunde og kattes ernæring og er direkte essentiel for dyr i vækst og reproduktion, og hvis dyret har en ubalance i kroppen i forbindelse med en inflammationstilstand (f.eks. hudproblemer, gigt, nyreproblemer, hjerteproblemer, mave-tarm problemer).

Derudover er Omega-3 uhyre vigtig i udviklingen og understøttelsen af øjne og hjerne, og er påvist at forøge indlæringsevnen hos hvalpe.
En af de unikke egenskaber ved Omega-3 fra fiskeolie er, at de kan bruges direkte til produktion af anti-inflammatoriske eicosanoider uden at skulle omdannes i kroppen først (i modsætning til andre fede syrer som skal omdannes før de kan bruges i kroppen).

Specific tror på at én god ting leder til den næste, og at man sammen kan starte den positive cirkel – også når det gælder foder til dyr.

Specifics ambition er at sikre, at denne verdens kæledyr har det bedst mulige liv takket være et sundt og nærende foder, der er tilpasset dyrets aktuelle livsfase. Og når du vælger SPECIFIC til ”den bedste i verden” så kan du gøre det med bevidstheden om, at du også gør noget godt for vores fælles verden

Når du bruger og anbefaler vores produkter, er du med til at gøre en forskel. For dit kæledyr og for vores verden. Det starter med bæredygtigt fiskeri, der bliver til sunde ingredienser, der bliver til produkter af høj kvalitet, som i sidste ende er med til at give sundere kæledyr.

Det kalder Specific ”Circle of Good”, og vi håber, at du vil være med.


Allergi hundefoder fra Specific

Er du en af dem der har en hund med allergi over for hundefoder, så er det vigtigt at finde et foder, der ikke udløser din hunds allergi. Problemet er som regel den protein det hundefoder man gøre med er lavet af, f.eks. fra oksekød, kylling, soja eller mælk. Men der er heldigvis 2 meget effektive metoder til at undgå det protein ens hund ikke kan tåle, og som der forårsager allergien

SPECIFIC hundefoder har nemlig lavet en serie af hundefoder, som er det man kalder allergi-venlige, som er skræddersyet til hunde med foderallergi og kan derfor hjælpe din hund med at undgå en allergisk.

Det som er fælles for disse produkter er, at de indeholder et begrænset antal ingredienser, som hjælper med at reducere risikoen for allergiske reaktioner hos din hund. Alle varianter er naturligvis glutenfri, og de ingredienser som er i, har en lav risiko for at udløse din hunds foderallergi.

Herunder finder du den serie hundefoder fra Specifif, som kan hjælpe din hund med at undgå at udløse en allergisk reaktion.

Hvis du vil læse mere om Allergi foder fra Specific, besøg deres hjemmeside her

Diætfoder til hunde med sukkersyge fra Specific

Sukkersyge er ikke kun en meget almindelig sygdom hos mennesker, det er den også for hunde, som også kan få sukkersyge.

Hunde med sukkersyge, har som menneskeren forstyrrelse i deres sukker-/energistofskifte. De mangler enten helt det hormon, der hedder insulin, eller danner ikke nok af det i kroppen, eller også virker det ikke effektivt nok.


Sukkersyge hos hunde behandles typisk med en kombination af insulinbehandling og korrekt foder som Endocrine diætfoder fra Specific. Målet med behandlingen er, at få styr på hundens blodsukkerniveau, på samme måde som hos mennesker.
 
Foruden  Endocrine diætfoder fra Specific, så hjælper Specifics Weight Management-produkter også hunde med sukkersyge. Som hvis der er tale om overvægtige hunde med sukkersyge, så kan man benytte Weight Reduction og Weight Control. Dog er det vigtigt ALTID at tale med sin dyrlæge først.
 
 Hvis du vil læse mere om diætfoder til hunde med sukkersyge fra Specific, besøg deres hjemmeside her

Specific diætfoder til hunde med fordøjelsesproblemer

Fordøjelsesproblemer er noget de fleste hundeejere har oplevet, ved at deres hund har diarré eller kastet op. Faktisk er fordøjelsesproblemer en af de mest almindelige sygdomme hos hunde.

Faktisk er det meget almindeligt og diarré alene står for næsten 15% af årsagerne til dyrlægebesøg, som er pænt meget. Forstoppelse, lugtende eller unormal afføring er typiske fordøjelsesproblemer.

Mange af disse tilfælde, kommer begrund af ens hund har spist noget den normalt ikke ville spise – det kan være flæskestegen juleaften, slik og meget mere. Disse tilfælde har ikke altid noget med ens foder at gøre og kan klares med lidt Zoolac.

Men rigtig mange hunde lider af fordøjelsesproblemer og her skal man kigge på dens foder og sikre den får noget den kan tåle, så den ikke konstant skal gå rundt med ondt i maven.


SPECIFIC™ har en række forskellige specialprodukter til hunde med fordøjelsesproblemer, til de fleste fordøjelsesproblemer, anbefaler vi den letfordøjelige Digestive Support, tørfoder eller vådfoder
Hvis din hund har foderallergi  skal man gå efter en specialdiæter til foderallergi, Food Allergy Management eller Allergy Management Plus Hvis din hund lider af forstoppelse skal man gå efter den fiberrige Weight Reduction eller Weight Control
 
Hunde i alle aldre kan få fordøjelsesproblemer og har brug for specialfoder for at komme sig. Hvis det sker for din hund, kan dyrlægen rådgive dig om, hvilket foder der er bedst for fordøjelsen.
 
Hvis du vil læse mere om diætfoder til hunde med fordøjelsesproblemer fra Specific, besøg deres hjemmeside her

Specific diætfoder til hunde med hjerte- og nyreproblemer

Desværre er Hjerte- og nyrelidelser er almindelige tilstande, især hos ældre hunde. Ca. 10 % af de hunde, der kommer til dyrlæge, har hjertefejl og hjertesvigt er den anden mest almindelige dødsårsag hos hunde.
 
Nyresygdomme optræder hos 10% af alle hunde, der er 15 år eller ældre.
 
Specifics Heart & Kidney Support er en diætfoder, der er udviklet omhyggeligt med henblik på at styrke både hjerte-, nyre- og leverfunktionen.
 
Husk at tal med din dyrlæge, skulle du være nervøs for din hund lider af hjerte- og nyreproblemer, din dyrlægen kan hjælpe dig med at finde ud af, om din hund har hjerte-, nyre- eller leverproblemer. 

Hvis den har et eller flere af de problemer, der er beskrevet ovenfor, kan Specifics Heart & Kidney Support medvirke til at reducere symptomerne og forbedre livskvaliteten for dinhund.

 
Hvis du vil læse mere om diætfoder til hunde med hjerte- og nyreproblemer fra Specific, besøg deres hjemmeside her

Diætfoder til hunde med ledproblemer fra Specific

Din bevære sig meget og derfor er dens velbefindende i høj grad afhængede af dens mobilitet og stærke, raske led. Faktisk har mange hunde over5 år, ledsmerter uden du som ejer ved det.

Du kan holde øje med disse tegn hos din hund
 
Har mindre lyst til at lege, gå eller hoppe
Er generelt mindre aktiv
Halter og virker generelt stiv
Tager på i vægt
Ændrer adfærd
 
Har nedsat appetit (måske pga. smerter)

Ledsmerter overses ofte, fordi symptomerne er milde og kun langsomt forværres, efterhånden som din hund bliver ældre.


Hvis du vil læse mere om vejen til raske led og et godt hundeliv med diætfoder fra Specific, besøg deres hjemmeside her


Diætfoder til drægtige eller diegivende hunde fra Specific

Specifics hvalpefoder – også kaldt Puppy-foder dækker alle de ernærings behov din drægtige eller diegivende hund har, ig hjælper derfor hvalpenes vækst via mælken fra “moren”.
 
Som hos menneske er din hunds krop på overarbejde, når den er drægtig, på samme måde som moren er i menneskeverden. I den sidste tredjedel af drægtigheden og i diegivningsperioden kan din hund have et energibehov, der er op til tre gange så stort som normalt. Hun har også brug for ekstra næringsstoffer til at give hendes hurtigtvoksende hvalpe tilstrækkelig næring.
 
Hvis du vil læse mere om diætfoder til drægtige og diegivende hunde fra Specific, besøg deres hjemmeside her

Diætfoder til hunde efter sygdom fra Specific

Har din hund været under behandling hos dyrlægen for sygdom, operation, tilskadekomst eller anden form for stress, så har din hund brug for den rette mængde energi og næringsstoffer for at komme sig igen. Det hjælper den med at få appetitten tilbage, komme til kræfter og blive rask på dette kritiske tidspunkt.
 
Her er det vigtigt med den rigtige foder, så du kan sikre din hund få sin appetitten tilbage, og komme til kræfter, så den hurtigt kan blive rask igen. SPECIFIC Intensive Support er udviklet til at hjælpe din hund hurtigt i gang efter et sygdomsforløb.
 
Hvis du vil læse mere om diætfoder til drægtige og diegivende hunde fra Specific, besøg deres hjemmeside her

Diætfoder til hunde med urinvejsproblemer fra Specific

Vandladning er en naturlig del af din hunds hverdag og bør ikke være årsag til problemer. Urin produceres i nyrerne, lagres i blæren og udskilles fra kroppen via urinrøret. Urinen indeholder vand, opløst proteinaffald og overskydende mineraler.

Al hundemad indeholder mineraler, proteiner og vand. Det ideelle foder til hunde med urinvejsproblemer tilfører tilstrækkeligt med næringsstoffer, men producerer samtidig meget lidt protein- og mineralaffald, som skal udskilles med urinen.

Symptomer på din hund har urinvejsproblemer

 Blæreirritation eller -infektion kan få din hund til at urinere oftere

Sten i urinvejene kan forårsage irritation, smerter eller blokering, så hunden får vandladningsproblemer, bliver syg eller ændrer adfærd

Den kan slikke sine kønsdele mere end normalt

Har din hund nogle af disse symptomer, skal du tage kontakt til din dyrlæge og få dem til at lave en kontrol af din hund, så du kan få en afklaring og hvis nødvendigt hjælpe din hund til er bedre hundeliv.

Hvis du vil læse mere om diætfoder til hunde med urinvejsproblemer fra Specific, besøg deres hjemmeside her


Diætfoder til den overvægtige hund fra Specific

 Hvis ens hund er overvægtig er det vores skyld, for med den rette mængde foder vil din hund ikke være overvægtig og derfor er den rette mængde foder også afgørende for ens hunds vægttab.

Der er mange som mener deres hund er “kræsen” og derfor giver de den det den helst vil have og det er en fejl, for på helt samme måde som med børn, ja så er det ikke altid det rigtige 🙂

Vi har lavet en lille artikel omkring hvad man kan gøre hvis en hund ikke vil spise, så er der nemlig en løsning – dejligt ik:

Læs “Min hund vil ikke spise”

Hvis din hund er gået over og blevet over vægtig, så er der hjælp at hente hos Specific, som har forskellige Slankeprodukter, der sikre din hund den rette næring, men på samme tidspunkt et vægttab.

Hvis du vil læse mere om diætfoder til overvægtige hund fra Specific, besøg deres hjemmeside her