royal canin hund

De fire målsætninger for Health Nutrition

Takket være videnskabelig og veterinær forskning har det traditionelle begreb ernæring, det vil sige at udvikle, nære og give energi til kroppen, nu også en forebyggende og i visse tilfælde helbredende dimension. Disse nye dimensioner markerer Health Nutritions fødsel.

 

Ernæring har fire målsætninger

1. Udvikle og vedligeholde kroppen: Aminosyrer, mineraler, sporstoffer, vitaminer og fedtsyrer imødekommer de grundlæggende ernæringsbehov for udvikling og vedligeholdelse af kroppen.

2. Tilføre energi: Fedtstoffer og kulhydrater er de vigtigste energikilder for hunde. Katte er også afhængige af proteiner for at kunne optage energi.

3. Nære og forebygge: Visse næringsstoffer inkorporeres i foderet (antioxidanter, positive fibre, fibre, essentielle fedtsyrer osv.) for at forebygge risici som for eksempel nyrelidelser og fordøjelsesproblemer samt aldersrelaterede problemer.

4. Nære og pleje: Visse næringsstoffer tilsættes til foderet og andre begrænses for at støtte processen i forbindelse med helbredelse eller rekonvalescens, så kæledyrene får hjælp til at komme sig efter en række lidelser.