potevoks

Køb potevoks inden frosten rammer

Selvom potevoks også kan lindre ved revner og sprækker i trædepuderne, fungerer det allerbedst forebyggende, og din hund kan ved forebyggelse også undgå smerter og ubehag. Derfor bør du købe potevoks, allerede inden vinteren og frosten rammer.

Det er især vejsalt, som er ødelæggende for hundens poter, og derfor bør du overveje brugen af vejsalt, hvor hunden kommer ofte; som f.eks. i indkørslen eller på terrassen. Vejsalt på offentlige områder kan ikke undgås, og her bruges der typisk rigelige mængder, så sørg for at passe på din hunds poter med et godt lag potevoks inden gåturen.

Efter gåturen bør du skylle hundens poter med lunkent vand for at fjerne eventuelt frost og salt, og så kan du med fordel påføre et tyndt lag potevoks igen.

Kig efter sprækker og revner

Kig altid poterne efter, når gåturen er ovre, så du kan tage eventuelle problemer i opløbet, men vær ekstra opmærksom, hvis:

  • din hund begynder at virke doven på gåturen
  • hunden slet ikke vil gå
  • hunden halter

Har hunden fået potesår, skal du være opmærksom på, at det kan være smertefuldt at støtte på foden. Respekter, at poten har brug for hvile. Påsmør potevoks for at forebygge yderligere skade og konsulter eventuelt din dyrlæge for yderligere behandling.

Akut opstået halt på gåturen

Hunde har også pels mellem trædepoterne, og det kan sagtens ske, at der her samler sig klumper af sne og frost på gåture i koldt vejr. Det er ubehageligt for hunden at gå på (ligesom hvis vi fik noget i skoen). Hunden vil typisk halte på benet eller helt lade være at støtte på det, og typisk vil den også sætte sig og begynde at slikke poten for at fjerne fremmedlegemet.

Sørg for ikke bare at hive i det, der sidder i hårene. Det kan være meget smertefuldt, hvis der er tale om en isklump. Skyl gerne med lidt vand, hvis muligt, eller lad hunden selv forsøge at fjerne isklumpen ved at slikke sig.