ovrigt-tilbehor-til-hund

Hunde er blandt de bedste tyverisikringer

Du bør naturligvis ikke udelukkende anskaffe dig en hund for at sikre hjemmet imod tyveknægte, men det kan være rart at vide, at de fleste tyve holder sig væk, hvis de kan høre eller se, at der er hund i hjemmet. De små, harmløse racer har sjældent en effekt; det kan typisk høres på hundens gøen, hvor stor (og beskyttende) hunden er.

Schæfere og Rottweilere er typiske vagthunde, som oftest passer godt på deres hjem; uanset om der er nogen hjemme eller ej. De færreste mennesker vil forsøge at bryde ind i et hus, hvor der står en stor og aggressiv hund på den anden side af døren eller vinduet og gør og viser tænder.

Har du en sådan hund, kan det være en god idé at skilte med det allerede ved lågen med et billede af en hund eller teksten ”Her vogter jeg” som sticker. På den måde bliver potentielle tyveknægte meget tidligt advaret om at holde sig væk. Samtidig gør du besøgende opmærksomme på, at der holdes hund, så du undgår, at hunden forskrækker med sin tilstedeværelse.

Undgå hundelort i forhaven

Har du en forhave eller terrasse ud til et fortov, går der typisk en del hundeejere forbi, og det er desværre ikke alle hundeejere, der er lige gode til at samle op efter deres firbenede ven. Det kan dog have en effekt, hvis de direkte bliver bedt om det i form af et skilt. Skiltet må gerne være humoristisk, da forbipasserende da vil lægge ekstra mærke til det. Vælg for eksempel et skilt med teksten ”No shit” eller ”HOV! Glemte du ikke noget?”.

Placer altid lorteskiltet, så det ikke er til at overse og mindsk risikoen for efterladenskaber på græsplænen eller fliserne.