kattetransportkasser-og-tasker

Transport af kat i bil og på cykel

Indimellem kan det være nødvendigt at have din kat med ud af hjemmet, f.eks. til dyrlægebesøg. Hvordan, du her transporterer din kat, afhænger af dit transportmiddel. Skal du med offentlig transport, bør du købe en taske i rygsæk- eller taskeform, så du nemt og ergonomisk kan bære katten.

Skal du transportere katten på cykel, bør du købe en dertil indrettet cykelkurv for at undgå, at katten hopper eller falder ud af kurven under kørsel. I bilen anses katten for værende gods, og der er dermed ikke krav om, at den reelt skal transporteres i bur. Men både for egen og øvrige passagerers sikkerhed, og for at stresse katten så lidt som muligt under transporten, bør den befinde sig i et transportbur eller i en transportkasse under kørsel.

Vær opmærksom på, at katte, når de er utrygge, vil gemme sig. Derfor anbefales det med en aflukket transportkasse uden det store udsyn. De fleste katte vil af natur være utrygge i en transportsituation, og derfor bør de ikke samtidig tvinges til at forholde sig til en masse omkringværende, men derimod afskærmes.

Kattetransportkasse til fly

Når du ska vælge transportkasse- eller taske til din kat, afhænger valget først og fremmest af formålet. Ved bil- og cykelture er der ikke de store krav, og du kan dermed frit vælge den type transport, der passer bedst til dig og din kat, uden at tage hensyn til lovmæssige krav. Med flyture forholder det sig anderledes. Her skal transportkasser- og tasker leve op til en såkaldt ATA godkendelse, før de må benyttes. Alle tasker og transportkasser her på siden, der er angivet at kunne bruges til fly, har denne godkendelse.

Du bør være opmærksom på, at kravene til transport af din kat er forskellige, afhængigt af om du skal have katten med i lastrummet eller i kabinen. I lastrummet skal katten være i et godkendt transportbur, mens der i kabinen er bestemte mål, som tasken skal leve op til i henhold til flyselskabets betingelser omkring håndbagage. Typisk vil det betyde, at det er en fordel med en taske i fleksibelt stof, der passer ind under sædet foran.