kattemad-fodermaerker

Fodermærke til kat – hvad skal jeg vælge?

Én ting er, at du skal tage stilling til, hvilken smag foderet skal have, hvilken aldersgruppe foderet skal henvende sig til, og om foderet skal tage særlige hensyn (som f.eks. sygdom, overvægt, kornfrit indhold, osv.) – noget helt andet er, at du også skal vælge et fodermærke.

De fleste fodermærker til katte tilbyder forskellige varianter, der netop tager hensyn til ovenstående. Men hvad er så overhovedet forskellen, og er det en fordel at vælge noget frem for noget andet? Det enkle svar er nej. Ligesom med alle andre produkter til dyr og mennesker, vil der altid være en række forskellige producenter. De foderprodukter, der forhandles her hos Vetboxen.dk, består alle af kvalitetsfoder fra anerkendte og anbefalede foderproducenter, som anbefales af dyrlæger landet over.

Du kan derfor blot vælge at prøve dig frem, spørge katteejere i din omgangskreds, eller du kan rådføre dig med din dyrlæge, hvor du eventuelt kan spørge efter foderprøver fra de forskellige mærker. Når du har fundet frem til det foder, du og din kat foretrækker, kan du bestille via Vetboxen.dk, som typisk vil være det billigste sted at indkøbe kvalitetsfoder til din kat.

Skift af foder

Der er selvfølgelig forskel på, hvor sarte kattemaver er, men som udgangspunkt er det vigtigt ikke at foretage et brat foderskifte – især når der er tale om killinger, der typisk har en mere sart mave end voksne katte.

Køber du en killing, anbefales det at fortsætte med det foder, killingen er vant til, i en måneds tid (indtil killingen er faldet til i de nye omgivelser), og derefter gradvist skifte til det nye foder ved at blande mindre og mindre af det gamle foder i. På den måde vænner killingens mave sig langsomt til det nye foder, der kan have andre sammensætninger af ingredienser og næring end det gamle. Er du i tvivl om, hvor hårdfør din voksne kats mave er, anbefales det at gøre det på samme måde.