kattelem

Hvilken kattelem skal jeg vælge?

En kattelem er i rigtig mange tilfælde en god løsning, hvis du bor i hus. På den måde behøver du ikke at lukke katten ud og ind i løbet af dagen, og katten er desuden fri til at komme og gå, som det passer den; også om natten, og når den er alene hjemme.

Når du skal vælge kattelem, skal du dels overveje, hvor du ønsker, at lemmen skal monteres, og derudover skal du vurdere risikoen for ubudne gæster i form af f.eks. fremmede katte. Du kan få både kattelemme til montering i dør og i væg, og du kan få kattelemme med chip, så det kun er din kat med chip i halsbåndet, der har adgang til at åbne lemmen.

Slutteligt skal du sørge for at vælge den rigtige størrelse kattelem. Det siger sig selv, at en kattelem vil tillade træk i ét eller andet omfang, og derfor bør lemmen ikke være større end nødvendigt, men omvendt skal katten heller ikke have problemer med at kravle igennem kattelemmen.

Hvordan får jeg min kat til at bruge kattelemmen?

Katte er vanedyr. Det betyder, at det kan blive en udfordring at få din voksne kat til at starte med at bruge kattelem, hvis aldrig den har brugt en kattelem før. Det nemmeste er at montere en kattelem og lære sin killing at bruge den, da killinger er mere nysgerrige og uforbeholdne end voksne katte.

At, det bliver en udfordring at få en voksen kat til at bruge en kattelem, betyder ikke, at det er umuligt; blot at det vil kræve tålmodighed. Din kat skal dels lære kattelemmens funktion, og dels at lemmen ikke er farlig. Lok katten igennem lemmen ved hjælp af legetøj eller godbidder. Pres aldrig katten til at bevæge sig igennem lemmen, da den i så fald kan blive bange for den, men hjælp med at vise funktionen og gør det gentagne gange om dagen – hver dag. Og giv så katten tid.