kattelegetoj

Hvilket kattelegetøj skal jeg vælge til min kat?

Der er stor forskel på, hvad katte synes er sjovt. Som udgangspunkt er katten biologisk set et jagtdyr, og derfor vil de fleste katte holde af at vedligeholde deres jagtgen. Det kan f.eks. gøres via en drillepind eller drillehandske, eller andet hvor katten skal jage noget. Jagtgenet kan også stimuleres, når katten er alene, da du kan få legetøj, der kan fastsættes med sugekop på et vindue, så katten her selv kan snige sig ind på og ”angribe” sit bytte.

Netop fordi katte er jagtdyr, kan det også være en fordel med legetøj, der på lidt mere naturlig vis simulerer et offer, som f.eks. en optrækkelig mus.

Foderbolde til katte

Hunde har stor glæde af foderbolde, men det gælder faktisk også mange katte. Her skal du naturligvis vælge en mindre bold, der passer til kattens størrelse og størrelsen på foderet. Katten bliver både stimuleret og underholdt ved at skulle kæmpe lidt mere for sit foder eller alternativt for nogle lækre godbidder. Især legesyge killinger og ungkatte vil have glæde af denne type legetøj.

Lok katten til legetøj eller kradsetræ

Nogle katte skal overtales lidt, før de tør kaster sig ud i forsøget med nyt legetøj eller nyt udstyr som f.eks. et kradsetræ. Det kan dog blive nødvendigt at udskifte det velkendte løbende i takt med, at det slides, og derfor kan du med fordel købe ”Catnip”, som er en spray, som katte tiltrækkes af. Spray det på legetøj, den nye hule eller kradsetræet, og du vil snart se en effekt. Når effekten af duften aftager, vil din kat formentlig have vænnet sig til det nye og vil dermed ikke have nogen problemer med at bruge og nyde det.

Især hankatte finder duften af Catnip uimodståelig. Vær dog opmærksom på, at produktet ikke må bruges til killinger under 6 måneder – killinger vil dog typisk heller ikke være lige så tilbageholdende over for nye ting som ældre katte, og de er desuden mere legesyge af natur og vil dermed hurtigere tage legetøj til sig af ren nysgerrighed.