katte-godbidder

Hvilke katte godbidder skal jeg vælge?

Udvalget af katte godbidder er stort, og det kan derfor være svært at finde frem til de perfekte godbidder til netop din kat. Langt hen ad vejen er det en smagssag, og du bliver derfor nødt til at prøve dig lidt frem for at finde ud af, hvad din kat foretrækker. Er den mest til bløde eller hårde godbidder? Og foretrækker den smagen af fisk eller kylling?

Udover konsistens og smag, kan det være en fordel at tage stilling til indholdet i godbidder, da der er stor forskel. Selvom der netop er tale om en godbid, som er en lækkerbisken til din kat, kan du sagtens vælge én af gode råvarer. Korn er f.eks. typisk fyldstof i godbidder og foder, som ikke gavner din kat, hvorimod naturlige råvarer som kød og grøntsager er et langt bedre alternativ. Derudover kan du med fordel købe godbidder med gær eller malt, da disse ingredienser er gode for din kats mave- og tarmsystem.  

Køb tandrensende godbidder til din kat

Udover at forkæle din kat med godbidder, der fungerer som snacks eller belønning, kan du også med fordel købe tandrensende godbidder, som du kan give på daglig basis. De færreste kan børste tænder på deres kat, og derfor er det vigtigt at vedligeholde tænderne på anden vis. Her er tandrensende godbidder et nemt og godt valg.  Smagen er god, og din kat vil typisk se godbidden som en snack, men den store fordel er de gavnlige virkninger, som de tandrensende godbidder har på kattens tænder.

De tandrensende godbidder kan også give en økonomisk besparelse på sigt, da det ikke er billigt at få ordnet eller fjernet din kats tænder hos dyrlægen. Godbidderne kan desuden spare din kat for smerter i tænder og mund i forbindelse med f.eks. huller, råd og tandkødsbetændelse, som er almindeligt set hos katte, der ikke får passet deres tænder.

Spar på antallet af godbidder

Selvom visse godbidder kan være sunde, og selvom tandrensende godbidder bør gives på daglig basis, bør du ikke give din kat ubegrænsede mængder af godbidder, da kalorieindholdet i godbidder typisk er væsentligt højere end i almindeligt foder.

For mange godbidder kan føre til, at din kat ikke vil spise sit næringsholdige foder, eller det kan føre til overvægt hos katten. Overvægt har mange følgesygdomme for katte, og overvægtige katte lever typisk i kortere tid end normalvægtige katte. Derfor bør du begrænse kattens indtag af godbidder og nøjes med at bruge dem som en ekstra snack eller i forbindelse med aktivering.