Kat

Du har fået kat

Enten har du for nyligt hentet en lille, sød killing eller måske en ældre kat, der trængte til et nyt hjem. Det kan også være, at det sker inden for den nærmeste fremtid. Men hvad skal du egentlig bruge? Hvad er nødvendigt nu og her, og hvad kan du eventuelt vente med?

Kattebakke og kattegrus

Er der tale om en voksen kat, er den formentlig allerede renlig, og det er derfor vigtigt, at den har et sted at besørge, så snart den kommer til sit nye hjem. Spørg på internatet eller hos den tidligere ejer, om katten er vant til en åben eller lukket kattebakke, og hvilket kattegrus der plejer at være i bakken. Det mest optimale for din kat vil være, at alt er så tæt på det normale som muligt. Skal du hente en helt ny killing, er der frit slag. Køb eventuelt en lukket kattebakke, hvor overdelen kan tages af, så din killing i første omgang kan blive båret hen i bakken, når den er ved at besørge et andet sted. Senere kan I træne at bruge bakke i lukket form for at mindske lugtgener.

Kattemad

Killinger bør få kattemad på dåse i starten. Når de spiser uden problemer, kan de langsomt vendes til tørfoder til killinger, der i starten er blødt op i vand. Sørg for at tilbyde begge typer af mad, indtil du er sikker på, at din killing formår at spise tørfoderet. Er der tale om en ældre kat, bør du købe kattemad efter race og alder. Royal Canin producerer kvalitetsmad til katte i alle aldre og racer.

Kradsetræ

For at undgå, at din kat hvæsser kløer i sofaen eller dørkarmen, bør den have et kradsetræ eller kradsebræt til rådighed. Katten har et naturligt behov for at hvæsse kløer, da den afmærker territorium. Derudover fornyes det yderste af kløerne med jævne mellemrum for at forblive skarpe, hvorfor hvæsning er nødvendigt for at slippe af med de afbrækkede kløer.

Øvrigt udstyr

Kattemad, kattebakke med grus og kradestræ er det vigtigste udstyr til din kat, når du får den hjem. Derudover bør du overveje at købe følgende:

– Foderskål
– Godbidder
– Legetøj
– Hule
– Plejemiddel og børste
– Line, sele og halsbånd
– Loppe- og flåtmiddel

Ovenstående afhænger af racen og alderen på din kat og behovet for f.eks. pelspleje, at lege eller at blive luftet.