indendorsburer

Hvilket kaninbur skal jeg vælge?

Når du køber en kanin, er det vigtigt at vælge det helt rigtige kaninbur. Buret bliver din kanins primære hjem, og derfor skal det have en god størrelse og en lige så god indretning. Størrelsen er selvfølgelig ikke lige så vigtig, hvis kaninen kun skal opholde sig i buret, når den er alene hjemme, og ellers har adgang til hele eller dele af hjemmet – eller hvis den er ude i løbegård i løbet af dagen.

Du skal altså tænke i kombinationer, når du vælger bur. Skal buret være kaninens eneste opholdssted? Vil den på daglig basis komme ud af buret; få lov at rende rundt i stuen, gå tur i snor eller have adgang til at bevæge sig i en løbegård eller måske endda frit i en indhegnet have? Sidstnævnte er naturligvis at foretrække, så kaninen har mulighed for at få frisk luft og at bevæge sig mere naturligt end et bur tillader.

Det er også muligt at lade kaninen bo i et udendørsbur i løbet af sommerhalvåret og rykke det ind i et indendørsbur, når frosten banker på. Afhængigt af race, og hvad kaninen tidligere har været vant til, anbefales det, at kælekaniner som minimum kommer ind og bor indendørs i de koldeste måneder.

Indretning af indendørsbur til gnavere

Indretningen af buret er mindst lige så vigtig som valget heraf. Et stort bur er at foretrække til de fleste gnavere, men hvor chinchillaer har behov for et stort bur i højden, vil mindre gnavere, der ikke springer og kravler opad, have langt mere gavn af et større bur i længden.

Buret skal som minimum fyldes med strøelse og en hule eller køje, afhængigt af gnaveren. Dertil kommer madskål og drikkeflaske, samt den vigtige mineralsten, der dels giver gnaveren de vigtige og nødvendige mineraler, og dels hjælper den til at slibe tænderne, der hos gnavere vokser hele livet.

De fleste gnavere i bur vil også have brug for underholdning og aktivering for ikke at blive understimulerede. Det får de enten ved artsfæller eller aktivitetslegetøj, som kan købes i mange afskygninger. Det kan f.eks. være i form af foderbolde, stiger, klokker eller gynger. Hvad, du bør fylde buret med, afhænger af netop din gnaver, og hvor ofte du ellers har den ude at buret for at underholde og aktivere. Køb gerne noget forskelligt legetøj, som du bytter ud imellem, så der er en vis nyhedsværdi.