hundesenge-madrasser

Hvilken hundeseng skal jeg vælge?

Udvalget af hundesenge, -madrasser og -kurve er enormt, og derfor kan det være svært som hundeejer at gennemskue, hvad det bedste valg er. Skal det være en kurv i plastik eller stof, eller skal det være en madras – og hvor stor og tyk skal den i så fald være?

Både mennesker og hunde er forskellige, og du skal finde en hundeseng, som matcher begges behov. En pude eller madras kan komme i vaskemaskinen (men risikerer her at afgive hundehård), hvor en plastikkurv kan tørres af med en våd klud. Nogle hunde er vilde med pudder og tæpper, og det kan ikke blive blødt og hyggeligt nok, mens andre hunde bare vil have et sted at trække sig hen uden behovet for at grave sig ned og putte. Generelt er det typisk de små hunderacer, der vælger hyggen, og de store hunderacer der vælger det enkle, men der kan selvfølgelig være undtagelser.

Vælg den rigtige størrelse

Størrelsen på hundesengen er heldigvis nem, da hver enkel model typisk kommer i minimum 3 størrelser, der afspejler størrelsen på hunden. Her vælger du den størrelse, der passer til din hund. Kurven må hverken være for stor eller for lille; der skal være plads til at vende sig, men de fleste hunde foretrækker også at være lettere omsluttet, når de sover, og derfor skal kurven ikke være for stor. Flade ud kan de altid gøre på gulvet – eventuelt på et tæppe.

Skal du vælge kurv eller seng til en hvalp, skal du naturligvis tage med i betragtning, at hvalpen vokser. Køb en kurv, der afspejler hundens voksenstørrelse og lav så en midlertidig afskærmning med puder eller tæpper, som kan vokse med hunden.  

Kølemåtte til varme dage

En kurv fyldt med puder og tæpper bliver naturligvis ekstra varm, når det er varmt i vejret. Suppler gerne pladsen med en mere åben af slagsen som et tæppe på gulvet, og vælg et køletæppe eller en kølemåtte til de meget varme dage. Lad stadig kurven være, så hunden kan vælge sin faste base, men placer kølemåtten på gulvet eller på en skyggefuld plads i haven, så hunden kan vælge et køligere alternativ ved behov.