gnaversnacks

Hvorfor skal jeg købe snacks til min gnaver?

Det kan virke unødvendigt at købe snacks til din gnaver, hvis du i forvejen fodrer med gnaverfoder og supplerer med grønt fra haven, drivhuset eller køleskabet. Ikke desto mindre er gnaversnacks et godt supplement, da mange af varianterne er udviklet med fokus på et godt nærings- og vitaminindhold. Der er altså ikke tale om ”slik”, men om sunde og nærende supplementer til basisfoderet.

Derudover kan du få en lang række forskellige gnaversnacks, der er udviklet til at underholde og stimulere din gnaver, så den ikke keder sig, og så den bliver trænet mentalt – også når den er alene. Understimulerede gnavere kan f.eks. finde på at begynde at bide helt manisk i tremmerne. Det undgår du ved foderbolde, trætunneller, Fun-Parks og andre sjove og udfordrende måder at servere snacks på.

Husk at server friskt grønt for din gnaver

Udover tørrede gnaversnacks, udfordrende gnaversnacks og vitaminholdige gnaversnacks, bør du på daglig basis tilbyde din gnaver frugt og grønt – og i særdeleshed grønt. Det er nu en gang det foder, der kommer nærmest det, dyret ville leve af i naturen. Mange gnavere er vilde med salat, kål, gulerødder, peberfrugt, agurk og i det hele taget grøntsager i en hver afskygning. Du kan også forkæle med lidt sødere frugt i ny og næ, men det behøver ikke at være på daglig basis.

Sørg for at afstem de friske grøntsager med foder og gnaversnacks. Hvis foderet eller de indkøbte snacks primært indeholder gulerødder, bør du vælge et andet alternativ som friskt grønt, så din gnaver får så varieret kost som muligt.

Både kaniner, marsvin og øvrige gnavere har desuden godt af tørrede urter som supplement. Dette kan du enten selv lave, eller du kan vælge dine gnaversnacks, så de netop indeholder flere urter og færre grøntsager, som så i stedet kan serveres friskt. Mælkebøtter er typisk også et godt (og gratis) hit hos de fleste gnavere.