aktivering-foderbolde-til-hunde

Aktiveringslegetøj er et Must for alle hundeejer

Ja det mener vi faktisk og det giver også god mening, når man tænker over det, en hund har hele dagen, den skal fylde ud og selvom ens hund også skal sove og slappe af, så er der fortsat rigtig mange timer på en dag. I naturen ville den bruge rigtig meget tid på at finde mad og mad er et af de store nøgleord, når det kommer til aktiveringslegetøj til ens hund. Som er heldigt for os mennesker, da hunden maven styre ens hund langt hen af vejen, kan vi bruge dette til vores fordel og på den måde sikre ens hund er aktiveret.

 

Aktiveringslegetøj alle hundeejer SKAL eje

Ok “skal” er nok et stort ord, men vi anbefaler alle hundeejer, at anskaffe sig: Min. en aktiveringsmadskål, en godbidsbold, et udforderene godbidslegetøj og naturligvis et reb, bamser, bolde og pivedyr.

Hvorfor tænker du måske, ja det simple svar er, de skal have noget, at lave og en fysisk og mental aktiv hund er en sundere hund, som vil være nemmere at opdrage m.m.

Men lidt forklaring kommer her, hvorfor lige disse ting

 

Hvorfor er aktiveringsmadskål et “must have”?

Vi har nævnt det før vejen til hundens hjerte er maden, ja og kram, kys og en masse kærlighed 😉 men maden er sjovt nok en stor del af hundens liv, man skal huske på i naturen, vil de fleste dyr bruge rigtig meget, hvis ikke alt deres tid på at finde føde og formere sig. Derfor er en aktiveringsmadskål også en af de helt vigtige ting man bør eje, når man har en hund.

Som nr. 1 fordel ved en aktiveringsmadskål, kan man sige, det er super nem aktivering og det vil ske 2-3 dage om dagen. Som bør være en mulighed man ikke slipper. 

En aktiveringsmadskåls formål er at gøre det udfordrende for ens hund, at spise sin mad. Det er der flere fordele ved, den bliver aktiveret, skal bruge mere tid på at få fat i sin mad og den vil tygge mere på sin foder, som vil hjælpe på forebyggelse mod tandsten og sikre den ikke sluger sin mad.

Det sker ved at aktiveringsmad skålen er formet på en måde, der gør det svært for hunden, at spise maden og på den måde trække spisningen ud.

Man kan naturligvis også smide hundens mad ud på græsset, men man skal være opmærksom på, den ikke kommer til at spise noget den ikke skal og det er heller ikke særlig smart i alt slags vejr. 

 

Hvorfor er en godbidsbold god?

Nu siger vi godbidsbold, men man kan også ligge andre ting i den hundens foder. En mulighed er en god vådfoder fra Hill’s eller Specifik og efter en tur i fryseren. Så er hunden aktiveret i lang tid og det kan være rigtig godt på en varm sommer dag.

Men en godbidsbold er i sig selv god, da den igen udfordre ens hund og går den skal gøre noget for sine godbidder eller hundefoder.

Der er også masser af andre gode ting, man kan aktivere sin hund med, det kan være reb og andet hundelegetøj.