nyrehunde

 

http://dogaware.com/health/kidneydiet.html#treats

Oversigt over diætmål for hunde med nyresygdom
Baseret på undersøgelser foretaget i de sidste ti år (se en lavprotein kost er nødvendig eller ønskelig?), At den eneste gang det er nødvendigt at fodre en lavprotein kost er, når din hund er uremisk, hvilket generelt betyder, at BUN er over 80 mg / dL (svarende til 28,6 mmol / l), kreatinin er over 4,0 mg / dL (svarende til 354 μmol / L), og hunden viser symptomer som opkastning, kvalme, utilstrækkelighed, sår og sløvhed, som skyldes opbygning af nitrogen i blodet. Alligevel vil fodring med lavt protein ikke forlænge livet, men det vil hjælpe hunden til at føle sig bedre. Subkutane væsker kan også hjælpe på dette tidspunkt (og før).

Hvis din hund har betydelige mængder protein i urinen (urinprotein: kreatininforholdet over 1,0), så skal du muligvis reducere proteinet moderat nok til at kontrollere proteinuri, men en virkelig lavprotein kost anses ikke for gavnlig, da den kan føre til hypoalbuminæmi (lavt albuminniveau). Det er bedst at fodre mindst 1 gram protein pr. Pund legemsvægt dagligt (gramproteinet skal beregnes ud fra en ernæringsanalyse, det er IKKE det samme som gram kød).

Hvis din hund ikke er uremisk, synes konsensus at være at fodre en moderat mængde protein af meget høj kvalitet. Æg har protein af højeste kvalitet (selvom æggeblommer er højt i fosfor), efterfulgt af kød (rå eller kogt). Det laveste kvalitetsprotein kommer fra korn.

Webstedet på http://www.vetinfo4dogs.com/dogdiet.html siger “Højkvalitetsproteiner er dem der tæt matcher den rette blanding af aminosyrer, som kroppen har brug for. Ideelt set ville der være nøjagtigt det rigtige antal af hver aminosyre og intet overskud af proteinmateriale, hvilket gør både lever og nyrer lykkelige. Generelt er animalske proteiner, såsom kød, mælk og æg, højere kvalitet end plantekildeproteiner. Det skyldes, at dyret, der producerede disse genstande, allerede har gjort det rigtige proteiner, og så er de allerede i den rigtige blanding. Derfor anses cottage cheese for at være en proteinkilde af højere kvalitet, end så med soja. ” Bemærk at nogle aminosyrer, såsom taurin, er følsomme for varme, hvilket er en af ​​grundene til, at rå kød betragtes som højere kvalitet end kogt kød.

Når du udvikler en diæt til din hund med nyresvigt, er målet at reducere fosfor ved at fodre moderate til høje fedtstoffer, moderate mængder protein af høj kvalitet og lave fosforcarbohydrater for at give kalorier.

Hunde med nyreproblemer gør det ofte bedre, når de får flere små måltider hele dagen i stedet for blot en eller to store måltider.

Følgende er flere detaljer om disse retningslinjer. Se også Sample Homemade Dietfor information om at komme i gang med en hjemmelavet kost.

Reducer fosfor
Fodring af en lav fosfor diæt har vist sig at bremse udviklingen af ​​nyresygdom. NRC-retningslinjerne skal ikke føde mere end 22,25 mg / kg fosfor dagligt (ca. 10 mg pr. Kg legemsvægt) til en hund med avanceret nyresvigt. For hunde i tidlige stadier kan anbefalede fosfor mængder være så højt som 60 mg / kg (eller 30 mg / lb). Overalt fra 15-40 mg / kg (7 – 18 mg / lb) betragtes som en lav fosfor diæt. Generelt er fødevarer, der er højest i fosfor, knogler, mejeriprodukter, fisk (med knogler), orgelkød og æggeblommer. Det betyder ikke, at man ikke fodrer disse fødevarer overhovedet, da de er en vigtig del af en sund kost, men de skal fodres med moderation. Pas på også mængden af ​​fosfor i korn og grøntsager, som du fodrer. Tabellen om ernæringsværdier viser nogle omtrentlige værdier for en række forskellige fødevarer. Eksempler på mængden af ​​fosfor du skal fodre dagligt, baseret på intervallet 15-40 mg / kg og 60 mg / kg i meget tidlige stadier (jo længere avancerede nyresygdommen er, desto mindre fosfor skal du fodre) :

10 pund hund: 68 – 182 mg (op til 272 mg i meget tidlige stadier)
25 pund hund: 170 – 455 mg (op til 682 mg i meget tidlige stadier)
50 pund hund: 340 – 900 mg (op til 1364 mg i meget tidlige stadier)
75 pund hund: 511 – 1364 mg (op til 2045 i meget tidlige stadier)
100 pund hund: 680 – 1818 mg (op til 2727 i meget tidlige stadier)

Moderat til højt fedtindhold
Fedt giver lavfosforkalorier, og kan derfor bruges til at øge kaloriindtaget uden at øge fosfor. Med sjældne undtagelser lider hun ikke af højt kolesteroltal eller andre menneskelige problemer i forbindelse med højt fedtindtag. Men for meget fedt kan være problematisk for nogle hunde, og nyresygdom kan predisponere hunde for pancreatitis (eller det er muligt, at kombinationen af ​​lavt protein og højt fedtindhold fundet i receptpligtige kostvaner kan være den bagvedliggende årsag, da denne kombination er kendt for at predisponere en hund til pancreatitis).

Hvis din hund er overvægtig eller forholdsvis inaktiv, og ikke har brug for mange kalorier, så fodrer moderate mængder fedt. Hvis din hund er ganske aktiv og har brug for mange kalorier, kan du øge mængden af ​​fedt til at give flere kalorier uden at øge fosfor. For meget fedt kan føre til diarré eller slimhinder afføring, og hunde, der er udsat for pancreatitis, kan ikke håndtere for meget fedt. Hvis fedt reduceres, skal kulhydrater øges for at give lavfosforkalorier.

Det er vigtigt at øge mængden af ​​fedt, du foder gradvist, for at undgå fordøjelsesproblemer og forsøge at undgå muligheden for pancreatitis. Hvis du ser tegn på problemer, som din hund synes at være ubehagelig efter måltider, tab af afføring, tab af appetit, opkastning eller diarré, er det et tegn på at reducere mængden af ​​fedt i kosten med det samme til et niveau, som din hund kan tolerere.
Kosttilskud til fedt omfatter:

Fedtkød – brug den højeste fede hamburger du kan få. Lammet er især højt i fedt. Svinekød er også højt fedtindhold. Mørk kylling og kalkun har mere fedt end hvidt kød, selvom fjerkræ stadig er lavt fedtfattigt kød, så det er bedst at inkludere huden, hvis du fodrer kylling eller kalkun. Oksekød har mindre fosfor end kylling. Lam og kalkun er imellem.
Brug fuldmælk yoghurt, cottage cheese, ricotta ost osv. – da disse fødevarer er højt i fosfor, bør de fodres moderat, men brug den slags med de mest fede, når de fodres. Prøv gedemælks yoghurt til smag, hvis din hund ikke kan lide den almindelige slags.
Æggeblommer er højt i fedt, men også meget højt i fosfor, så det skal modereres.
Fedt kan også tilsættes i form af baconfedt, (ikke eller lavt natrium) kyllingefedt, smør (brug usaltet, hvis din hund har højt blodtryk). Vær meget forsigtig med at tilføje rent fedt til kosten – start med meget små mængder og stop straks, hvis du ser tegn på problemer.
Generelt anbefales vegetabilske olier ikke som kilden til fedt. De er høje i omega-6 essentielle fedtsyrer, som er inflammatoriske, og er ikke en god næringsstof til hunde. Omega-6 fedtsyrer har vist sig at være skadelige for hunde med nyresygdom. I stedet for grøntsager olier, brug fiskeolie, såsom laksolie eller EPA olie (IKKE torskeleverolie). Mens linfrøolie har mere omega-3 fedtsyrer end de fleste planteolier, er den også høj i omega-6, og det anbefales derfor ikke. Olivenolie er nok OK til at bruge i små mængder, da det for det meste er omega-9, som så vidt jeg ved ikke påvirker nyrefunktionen ..
Igen skal du være forsigtig, når du føjer fedt til kosten. Forøg mængden gradvist og tilbage, hvis du ser tegn på, at din hund har problemer med de højere mængder.

Moderat protein
Hvor meget protein der skal fodres, er stadig et spørgsmål om en debat, selvom det ikke er nødvendigt at fodre en lavprotein kost, medmindre din hund er uremisk. Protein må muligvis reduceres moderat til hunde med glomerulonefritis, for at reducere proteintab i urinen, som bidrager til inflammation.

Anbefalinger til hunde med mild til moderat CRF (kreatinin 1,6-4,5 mg / dL eller 141-398 μmol / l) er 2,0-2,2 g / kg legemsvægt af højt biologisk værdi protein eller omkring 1 gram protein pr. vægt dagligt (se afsnittet om hvor meget protein fra nutidens journal). Dette er højere end anbefalingerne for normale, sunde hunde. Bemærk, at gram af protein refererer til en ernæringsanalyse, ikke gram af kød.

Så længe mængden af ​​fosfor holdes inden for de ønskede grænser, og din hund ikke er uremisk og ikke har for stor proteinuri, behøver du virkelig ikke at bekymre dig meget om at fodre for meget protein (du skal muligvis være forsigtig med ikke at fodre for lidt). Det er vigtigt at fodre protein af høj kvalitet. Æg har det højeste protein, men æggeblommer er meget høje i fosfor. Æg hvide kan tilsættes til lavprotein kostvaner for at give ekstra protein med meget lidt fosfor, selv om proteinet i æggehvider ikke er komplet. Æg hvide bør koges, da rå æggehvider binder biotin (et B-vitamin), og proteinet er mindre biotilgængeligt. Rå eller let kogt kød er en anden højkvalitets kilde til protein. Green Tripe kan være en god mad til hunde med nyresygdom, se nedenfor for mere info.

Kulhydrater
Hunde har ikke næringsbehov for kulhydrater, men for at reducere fosfor vil du sandsynligvis skulle fodre omkring 50% kulhydrater (mere hvis kosten også er lavere i fedt). Generelt er målet at tilføje kalorier uden at tilføje meget fosfor. Af denne grund er korn som Farina, pasta og grøntsager som søde kartofler og vinter squashes gode valg. Fosforbeløbene angivet i parentes er taget fra USDA næringsstofdatabasen og vises i mg pr. 100 gram. Hvis en række tal er angivet, er det lavere tal til kogte, jo højere tal er for rå. Hvis der kun gives et tal, er det for rå.

Grøntsager skal enten koges eller purees i en juicer, food processor eller blender for at være fordøjelig af hunde. Madlavning udslipper fosfor (såvel som kalium og magnesium), så det kan være den bedre måde at fodre til hunde i nyresygdommen, selvom madlavning også lækker ud eller ødelægger vitaminer. Kogning eller dampning fjerner mere fosfor end bagning, så længe du ikke også giver vandet, var maden kogt i. Bemærk, at selleri, persille og mælkebøttegrønt er diuretika, hvilket måske ikke er ønskeligt for hunde med nyresygdom. Hunde med gigt bør undgå hvide kartofler, tomater, aubergine og peberfrugter. Kål er god for sår, som er almindelige med nyresygdom. Oplysninger om fosforindholdet i kartofler, søde kartofler og yams kan findes i tabellen om næringsværdier. Andre grøntsager med fosformængder (mg / 100 gram) i parentes omfatter: asparges (56), rødbeder (40), broccoli (66), gulerødder (44), blomkål (44), selleri (25), collardgrøntsager Grønne bønner (19-38), grønne peberfrugter (19), jerusalem artiskok / sunchoke (78), kale (56), persille (58), persille (71) , ærter (77-117), græskar (44), rødkål (42), romantinsalat (45), squashkorn (27), squash (27), crookneck squash (32), spaghetti squash (14), tomat (24), vandkress (60), courgette (32).
Frugter: Du kan også fodre frugt, herunder æble (7), banan (20), cantaloupe (17), tranebær (9), agurk (20), mango (11), fersken (12), pære (11), ananas (7). Frugt behøver ikke at blive kogt eller pureret for at være fordøjeligt. Farvede frugter, såsom papaya og mango, er særligt gode for hunde med gigt. Bananer og græskar er højt i kalium. Undgå druer og rosiner, der har været forbundet med nyresvigt, når de fodres i store mængder til et par hunde. For meget frugt kan føre til løs afføring.
Korn: Hvis du fodrer korn, skal du holde dig til de laveste i fosfor (se tabel over næringsværdier). Generelt er hvid ris lavere i fosfor end brun ris. Farina (Hvedekernekrem), Ricekorn, Malt-O-Meal og Tapioca er lave fosforalternativer, som også kan bruges. Prøv at tilføje smør, kødjuice eller kødfedt til smag og kalorier og madlavning i bouillon eller sovs frem for vand for tilsat smag (brug lav eller ingen natrium bouillon).
Pasta: Pasta med tilsat smør er et godt valg til velsmagende lavfosforkalorier.
Honning: Rå honning er god for hunde generelt og kan fodres til hunde med nyreproblemer. Fosformængden er ubetydelig.

Natrium
Hunde med nyresygdom har ofte også hypertension (højt blodtryk), og den anbefalede standard er at fodre en diæt med nedsat natrium. Det er imidlertid tvivlsomt om dette er nødvendigt, og en lavnatrium kost kan endda være skadelig:

“Kronisk nyresygdom: Vigtigheden af ​​ernæring” (Elliott, LeFebvre) siger: “Det har længe været anbefalet at reducere natriumindholdet i diætene hos patienter med CRD. Men det seneste arbejde (se kapitel syv) synes at vise at for lav et natriumindhold (0,4- 0,5 mg / 1000 kcal) kunne have en skadelig virkning på nyrefunktionen. lav indtagelse natrium kunne bidrage til glomerulær hypertension ved at forøge sekretionen af ​​aldosteron og aktivering af renin-angiotensinsystemet. Disse resultater er endnu at blive bekræftet, men de advarer mod for alvorlig natriumrestriktion i kosten hos patienter med CRD. ” De konkluderer med, at “Nuværende anbefalinger er normale for mildt begrænsede natriumdiet.”
Encyklopædi af Canine Clinical Nutrition siger, “Flere undersøgelser har vist, at moderat forøget kostsaltindtag (op til 3,2 g Na / 1000 Kcal ME) ikke ændrer blodtrykket hos raske hunde eller hos hunde med fremkaldt nyresygdom.” Bemærk at “3,2 g Na / 1000 Kcal ME” betyder 3,2 gram (3.200 mg) natrium pr. 1.000 kalorier dagligt. Dette beløb gælder for hunde, der vejer omkring 35 pund (16 kg). Små hunde kunne have lidt mere for deres vægt og store hunde lidt mindre, da små hunde spiser mere (har brug for flere kalorier) for deres vægt end store hunde gør.
IRIS 2007 behandlingsanbefalinger Sammendrag siger, “der er intet bevis for, at nedsættelse af diæt Na vil reducere blodtrykket. Hvis der er forsøg på at reducere Na-reduktion, skal den udføres gradvist og anvendes sammen med farmakologisk terapi.”
Hvis du reducerer natrium, er det vigtigt at gøre det gradvist, da reduktion af natrium for hurtigt hos hunde med nyresygdom kan forårsage dehydrering og forårsage en nyrekrise.

Andre begrænsninger
De fleste andre kostrestriktioner afhænger af din individuelle hund. Hvis din hund har højt kalium, skal du begrænse mængden af kalium, du spiser, for eksempel (bananer, græskar, kartofler, søde kartofler, pærer, sardiner, kiwi, rødder, yoghurt, vinter squash, banan, gulerødder, selleri, broccoli er højt i kalium). Husk at højt kalium er usædvanligt hos hunde med nyresygdom og kan angive Addison’s sygdom i stedet. Omvendt, hvis din hunds kaliumindhold er for lavt, skal du give kaliumsalte (begge kan forekomme med nyresygdom, men det er min forståelse for, at lavt kalium er mere almindeligt, og at høj kalium kun kan forekomme, når nyresygdom er meget avanceret).

Green Tripe
Grøn trippe kan være en god mad til hunde med nyresygdom, da den er temmelig lav i fosfor og er meget velsmagende for hunde. Du er nødt til at finde grønne tinder, da den blegede triptus, der sælges til konsum, ikke har samme næringsværdi. De fleste hunde elsker grønne tinder, så det kan friste en hund at spise, der var anoreksisk. Jeg har aldrig hørt om en hund, der har fordøjelsesproblemer forstyrret af grønne tremmer (selvom nogle gange ejerne gør det, har det en temmelig stærk lugt, og nogle foretrækker at fodre det udenfor). Ublegede grønne tinder er svært at finde, se følgende (Bemærk, at mange vil sende, selv om prisen kan være høj til at sende frosne produkter):

Online forhandlere:
chewy
Waggin Tails
Hermetiske og kogte sorter:
Tripett (flere sorter). Tilgængelig fra Amazon og Only Natural Pet Store
Hundekaviar Venison Tripe
Merrick Grain Free 96% Real Tripe (indeholder andre ingredienser)
ZiwiPeak Tripe, Lam og Venison (indeholder andre ingredienser)
Solid Gold Green Cow Tripe Hermetisk Hundefoder
Fresh tripe leverandører:
Raw4Dogs (flere distributører)
Bravo! (flere distributører)
Oma’s Pride (flere distributører, ikke fra USDA godkendte kilder)
GreenTripe.com (Californien)
Grøn køkken 4 Kæledyr (Georgien)
Løft en Paw 4 Raw (New York)
Et sted for poter (Ohio)
Hare i dag gået i morgen (Pennsylvania)
Sande karnevorer (British Columbia)
Heronview Raw and Natural (nær Toronto, Ontario)
Awesome Paws (Toronto, Ontario)
Helt rå naturlig hundemad (Brookfield, Nova Scotia)
Se mine Raw Food Resources-fortegnelser for andre steder, der kan tilbyde grønne tripe. Bemærk, at der også findes flere typer af dehydrerede trækprodukter hos nogle af butikkerne ovenfor.

Rå kødben
For dem, der fodrer en kost baseret på rå kødben, kan du muligvis fortsætte med at fodre den diæt, men du skal reducere mængden af knogler, der fodres, og eliminere knoglen helt efterhånden som sygdommen udvikler sig (BUN og kreatininforøgelse). eller hvis din hund har problemer med forhøjede mineralværdier, såsom magnesium, i deres blod arbejde. Knogler er høje i fosfor og andre mineraler, der kan være svært på nyrepatienter. Tabel over næringsværdier lister nogle omtrentlige værdier for en række rå kødfulde knogler. Når du reducerer eller eliminerer mængden af knogle i kosten, skal du tilføje 1/2 tsk jord æggeskal (eller 1.000 mg almindeligt calcium fra andre kilder) pr. Pund kød, der er fodret for at afbalancere calcium / fosforforholdet. Hvis din hunds calciumværdier er for høje, skal du muligvis bruge aluminiumbaserede fosforbindemidler i stedet (se nedenfor).

Godbidder til nyrehunde
Jeg bekymrer mig ikke meget om godbidder, da de er så lille del af kosten. Der er ingen mad, som du skal undgå for hunde med nyresygdom – målet er at reducere fosforniveauerne, men igen, hvis behandler er en lille del af kosten, ville mængden af ​​fosfor i dem ikke være signifikant. Du vil måske undgå ting som tørret lever af den grund, selv om meget små mængder ville være fint. Jeg ville også undgå kyllingrykkende behandler og alle andre dehydrerede behandler (duck, søde kartofler) importeret fra Kina på grund af frygt for potentiel forurening – se min Pet Food Recall hjemmeside for mere information om dette emne. Kiks fra Lambchop tilbyder lavfosfor, glutenfri godbidder, men igen er de ikke rigtig nødvendige.

Husk at holde godbidder små. Hunde bekymrer sig mere om antallet af behandler, de modtager end størrelsen af ​​behandlerne. For hunde der har brug for stærkt begrænset fosfor, prøv ris kager og miniature skumfiduser (ca. 2 kalorier hver). Andre gode muligheder omfatter grøntsager (gulerødder, grønne bønner, kiksplader), frugt (bær, æble, banan, melon – ingen druer eller rosiner!), Luftpoppet popcorn (ikke salt eller smør) og vanille dyr krakkere (11 kalorier hver).

Vand
Hunde med nyresygdom bør altid have adgang til vand, selvom det medfører ulykker i huset. Destilleret vand kan være bedst at bruge, eller måske renset vand, f.eks. Med et vandhanefilter. Godt vand kan være meget højt i mineraler og undgås bedst, brug flaskevand i stedet, eller find et filter der fjerner overskydende mineraler. Hvis du bruger et blødgøringsmiddel på dit hus, vil dit vand være højt i natrium, hvilket ikke er en god idé, hvis din hund har højt blodtryk. Igen skiftes til flaskevand (filtre fjerner ikke natrium fra vand). Det er vigtigt, at din hund forbliver hydreret, da dehydrering er meget skadelig for nyrerne. Tilføjelse af vand til mad, især hvis du fodrer tør mad, kan hjælpe med dette. Hvis din hund drikker en masse vand, ville jeg bestemt overveje at give sub-q væsker for at hjælpe ham med at blive hydreret.

Se receptpligtige nyredietter til information om måder at kombinere friske fødevarer med kommercielle fødevarer til at skabe en diæt, der passer til hunde med nyresygdom.

Kosttilskud
Det vigtigste supplement til at give hunde med nyresygdom er fiskeolie, såsom laksolie eller EPA-olie (ikke torskeleverolie). Omega-3 fedtsyrerne i fiskeolie har vist sig at bremse udviklingen af nyresygdommen. Giv et beløb, der giver så meget som 300 mg EPA og DHA kombineret pr. 10 pounds legemsvægt dagligt, fordelt fortrinsvis i to doser. For store hunde er det nemmest at bruge flydende fiskeolie, så længe den opbevares i mørke flasker i køleskabet. Du kan også bruge koncentrerede gelkapsler, der har 500-600 mg EPA og DHA, snarere end de mere almindelige 300 mg hver.

Se Supplerer for mere information om en række tilskud til at give hunde en nyresygdom.