naturho-halm-bundstroelse

Derfor skal der være bundstrøelse i gnaverburet

Det er vigtigt for din gnavers trivsel, at den ikke bare går rundt i et tomt bur. Det er mere naturligt at bevæge sig rundt i bundstrøelse som f.eks. halm eller andet naturligt bunddække. Strøelsen bliver også brugt til at lave reder og huler, hvor gnaveren kan gemme sig.

Uanset, hvilken gnaver der er tale om, vil bundstrøelse være en nødvendighed i buret for at sikre, at dyret trives. Dels beskytter det dyrets poter imod den hårde bund i buret. Derudover tilbyder bundstrøelse på naturlig vis mulighed for at grave og bygge rede. Slutteligt suger bundfyldet væske fra dyrets efterladenskaber, så ikke gnaveren skal opholde sig i et vådt og fugtigt miljø, som kan gøre den syg.

Nogle typer af bundstrøelse kan bruges til alle gnavere, mens andet er mere velegnet til visse gnavere, blandt andet afhængigt af størrelsen.

Hvilken bundstrøelse skal jeg vælge?

Den generelle anbefaling er at undgå bundstrøelse, der støver, og som dermed risikerer at påvirke din gnavers luftveje. Der er dog undtagelser, som f.eks. ørkenrotter. Mange gnavere nyder dog også at tage sandbad, og det kan derfor være en god idé at tilbyde et sandbad i et hjørne, evt. i en bakke. Resten af buret bør være fyldt med bundstrøelse som f.eks. halm eller wrap, men andre typer af strøelse kan også bruges, afhængigt af gnavertype. Af øvrig bundstrøelse til gnavere kan eksempelvis nævnes savsmuld, spåner, træflis og hø.

Vær opmærksom på, at halm, hø og tørret græs er i risiko for at blive spist. Det er helt tilforladeligt for en del gnavere, men nogle typer af gnavere kan ikke tåle at spise hø og halm, så du skal være opmærksom på dit valg i forhold til den gnaver, du har.

Er du i tvivl om, hvilken type bundstrøelse du skal vælge, kan du altid rådføre dig med en dyrlæge, men her på siden kan du også under de enkelte produkter læse, hvilke gnavere bundstrøelsen er velegnet til.