kattetoiletter-og-tilbehor

Hvilket kattetoilet skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige kattetoiletter, da der findes mange forskellige katte – og katte har forskellige præferencer; akkurat lige som mennesker. Katte er vanedyr, og derfor vil det bedste råd være at benytte en kattebakke, der minder mest muligt om den, som katten i forvejen er vant til. Er der tale om en killing, eller ved du ikke, hvilken kattebakke din kat tidligere benyttede, er det typisk en fordel at købe en åben kattebakke, da flest katte foretrækker det, eftersom det minder mest om den måde, de besørger på i naturen.

Lukkede kattebakker giver selvfølgelig katten privatliv og mindsker lugtgener, men hvis ikke katten vil bruge en lukket kattebakke, kan det være et forsøg at pille låget af i første omgang. Kattegruset kan dog også spille en rolle.

Tilbehør til kattebakken

Udover selve kattebakken, skal du som minimum have noget kattegrus og en skovl til at fjerne efterladenskaber. Det kan dog også være en god idé med en gummimåtte uden for kattebakken til at tage det værste kattegrus, der måtte sidde i poterne, og et lugthæmmende filter til at tage den værste lugt.

Netop fordi katte er vanedyr, bør du også ved kattegrus benytte det, som katten er vant til. Ønsker du at skifte, bør du gøre det gradvist ved at blande lidt af det nye kattegrus i det gamle, da du ellers risikerer, at katten stopper med at bruge kattebakken.

Udover at være vanedyr, er katte også renlige dyr, der typisk ikke vil besørge i en beskidt kattebakke. Derfor er det vigtigt at fjerne efterladenskaber flere gange dagligt og at skifte al gruset 1-2 gange om ugen. Når du dagligt fjerner efterladenskaber, er det en fordel at bruge en skovl med riller eller huller, så det rene kattegrus ikke fjernes, og desuden opfylde med en smule nyt kattegrus, så der stadig er rigeligt at grave i. Der bør som udgangspunkt være minimum 4-5 cm kattegrus i kattebakken.